Redactia.ro
Home » Știri » Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021. Femeile sunt cele mai avantajate

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021. Femeile sunt cele mai avantajate

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021. Femeile sunt cele mai avantajate

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021! Cei aflați în zona de vârstă a pensionării trebuie să îndeplinească anumite criterii pe baza cărora se stabilește vârsta de pensionare precum și indemnizația aferentă.

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021

Pe parcursul ultimilor ani, au avut loc schimbări majore cu privire la vârsta de pensionare, atât în rândul femeilor cât și al bărbaților. Potrivit Legii 263/2010, vârsta standard de pensionare la femei, diferă de vârsta la care bărbații ies din câmpul muncii, aceasta fiind 63 de ani. Și în acest an, femeile pot ieși mai repede la pensie decât prevede legea.

În intervalul Ianuarie – Martie 2021 se pot pensiona femeile care au vârsta standard de pensionare împlinită de 61 de ani și șase luni, cu un stagiu complet de cotizare realizat fiind de 31 de ani și șase luni, stagiul minim de cotizare realizat fiind de 15 ani. În lunile Mai – Iulie ale acestui an, femeile care au împlinit vârsta de 61 de ani și șapte luni, au un stagiu complet de cotizare de 31 de ani și șapte luni și un stagiu minim de cotizare realizat de 15 ani, se pot pensiona la rândul lor.

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021. Spre sfârșitul anului, în lunile Septembrie – Noiembrie, se pot pensiona femeile cu vârsta minimă de 61 de ani și opt luni, cu un stagiu complet de cotizare realizat 31 de ani și opt luni, iar stagiul minim de cotizare fiind de 15 ani, potrivit impact.ro.

În cazul bărbaților, lucrurile stau asemănător ca și în ceilalți ani. Astfel, în acest an, indiferent de lună, pot beneficia de pensie bărbații cu o vârstă standard de 65 de ani, care au un stagiu minim de cotizare de 15 ani, în timp ce stagiul complet de cotizare este de 35 de ani în câmpul muncii.

Ce prevede Legea pensionării

În Lege se ține cont de data de naștere, astfel, încă din 2015, vârsta de pensionare la bărbați este de 65 de ani. La femei însă au loc schimbări iar această vârstă crește de la an la an cu alte câteva luni. În acest caz, în anul 2021, femeile nu trebuie să aștepte împlinirea celor 63 de ani pentru a se pensiona, ci vor putea să facă acest lucru la 61 de ani, în funcție de perioada anului.

Ce persoane pot să iasă la pensie în 2021. Atât bărbații cât și femeile trebuie să îndeplinească cerințele minime de vârstă precum și pe cele de cotizare. Aceste perioade diferă de la caz la caz și sunt luate în calcul mai multe considerente. Perioada stagiului complet de cotizare este de 35 de ani dar și acesta poate fi diferit, putând fi atins prin eșalonare abia în următorii ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: