Redactia.ro
Home » Știri » La câți ani vor ieși la pensie acești români. Anunțul Ministerului Justiției

La câți ani vor ieși la pensie acești români. Anunțul Ministerului Justiției

Pensionare mai devreme

Autoritățile au luat o decizie importantă cu privire la pensionarea acestei categorii de români. Mai exact, o decizie referitoare la o lege care va intra în vigoare la începutul anului viitor.

La câți ani vor ieși la pensie acești români

Ministerul Justiției a transmis, vineri, un comunicat cu privire la vârsta de pensionare a magistraților. Reprezentații instituției consideră că ”nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora” și vor propune ”abrogarea textului de lege referitor la pensionarea anticipată.”

”În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022. Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul Ministerului Justiției.

Tot mai mulți magistrați depun cereri de pensionare

Ministerul Justiției a observat cum, în ultima vreme, la Consiliul Superior al Magistraturii tot mai mulți magistrați depun cereri de pensionare, iar acum încearcă să oprească acest lucru. Asta în contextul în care se resimte lipsa a sute de judecători. Concret, la CSM au fost înregistrate 20 cereri de pensionare făcute de judecători şi procurori. Magistrații cred că numărul acestora va crește. Totul se întâmplă după declaraţia noului ministru, Stelian Ion, potrivit căruia vârsta minimă de pensionare a magistraților ar trebui să fie 60 de ani şi nu 47-48, așa cum este în momentul de față.

Reprezentanții Tribunalului București nu văd cu ochi buni pensionarea anticipată. Ei spun că acest lucru ar duce la prelungirea proceselor.

”S-ar desfiinţa completurile de judecată în care intră aceşti judecători. Asta duce la o supraîncărcare a celor care rămân. Supraîncărcarea nu poate fi gestinată decât prin termene mai lungi”, spune Laura Radu, președintele Tribunalului București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: