Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce poate declanșa boli grave în timpul somnului, inclusiv obezitate, diabet și hipertensiune? Sigur nu ți-a spus nimeni!

Ce poate declanșa boli grave în timpul somnului, inclusiv obezitate, diabet și hipertensiune? Sigur nu ți-a spus nimeni!

Ce poate declanșa boli grave în timpul somnului, inclusiv obezitate, diabet și hipertensiune? Sigur nu ți-a spus nimeni!

Iată ce poate declanșa boli grave în timpul somnului, inclusiv obezitate, diabet și hipertensiune? Sigur nu ți-a spus nimeni!

Ce poate declanșa boli grave în timpul somnului, inclusiv obezitate, diabet și hipertensiune?

Un studiu recent a scos la iveală că un obicei aparent banal înainte de culcare poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Experții au avertizat că expunerea la orice formă de lumină, chiar și slabă, în timpul somnului poate declanșa afecțiuni grave, printre care se numără obezitatea, diabetul și hipertensiunea arterială, potrivit CNN.

Studiul a arătat că chiar și o lumină slabă, cum ar fi cea de la televizorul pus pe „de veghe”, poate perturba somnul și poate favoriza apariția unor probleme de sănătate serioase. Cercetătorii au descoperit că expunerea la lumină în timpul somnului a fost asociată cu un risc crescut de diabet, obezitate și hipertensiune arterială atât la bărbați, cât și la femei în vârstă.

Cum putem preveni apariția acestor afecțiuni grave

Efectele negative ale expunerii la lumină în timpul somnului au fost evidente chiar și în rândul tinerilor. Un experiment a arătat că somnul cu o lumină slabă, cum ar fi un televizor cu sunetul oprit, a crescut glicemia și ritmul cardiac al participanților, ceea ce poate reprezenta un factor de risc pentru boli de inimă și chiar o cauză a morții premature.

Cercetarea s-a concentrat în special asupra persoanelor în vârstă, care deja au un risc mai mare de diabet și boli cardiovasculare. Participanții la studiu cu vârste cuprinse între 63 și 84 de ani au fost monitorizați cu ajutorul unui mic dispozitiv numit actigraf, care măsoară ciclurile de somn, mișcarea medie și expunerea la lumină. Rezultatele au arătat că peste 53% dintre participanți au avut lumină în timpul nopții în cameră și erau mai predispuși să dezvolte diabet, obezitate sau hipertensiune.

Studiul a subliniat că persoanele care se expun unei lumini mai puternice în timpul somnului au tendința de a dormi până târziu, ceea ce crește riscul de boli cardiovasculare și metabolice.

Astfel, pentru a preveni apariția acestor afecțiuni grave, experții recomandă să evităm sau să reducem la minimum expunerea la lumină în timpul somnului. Așa că, înainte de culcare, asigură-te că în camera ta este întuneric total, pentru a te bucura de un somn odihnitor și pentru a-ți proteja sănătatea pe termen lung.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: