Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce poți face, de fapt, cu apa în care a fost fiert porumbul. Trucul pe care mulți nu îl cunosc

Ce poți face, de fapt, cu apa în care a fost fiert porumbul. Trucul pe care mulți nu îl cunosc

GALERIE FOTO (2)

Porumbul fiert este unul dintre produsele pe care majoritatea persoanelor îl consumă în această perioadă. Totuși, puțini știu că apa în care acesta a fiert are diferite întrebuințări ce ar putea să te ajute din plin.

Poate fi foarte greu de crezut faptul că apa de la porumbul fiert este utilă și în alte circumstanțe. Totuși, specialiștii au descoperit că unele preparate culinare pot avea un gust mult mai bun dacă adăugăm acest lichid.

De ce să nu arunci apa de la porumbul fiert

Motivul pentru care apa în care a fiert porumbul nu se aruncă este că acest lichid poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Aroma pe care cereala o lasă în timpul fierberii pe aragaz face ca lichidul rezultat să fie de două ori mai amidonat, ceea ce îl face perfect pentru a lega sosurile pentru paste sau pentru tocănițe. De asemenea, are o aromă dulce, delicioasă și fină, ceea ce o face ideală pentru supa de legume. Poți fierbe pastele în această apă pentru a le conferi un gust savuros și încântător.

Apa în care a fiert porumbul are numeroase întrebuințări în bucătărie, dar trebuie să fii atent să nu o păstrezi prea mult timp la frigider, deoarece își va pierde gustul delicat. Este recomandat să o utilizezi la scurt timp după ce s-a răcit, altfel poate deveni acră. Dacă nu o poți utiliza imediat, poți să o congelezi în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic pentru a o păstra pe o perioadă mai lungă.

La ce poți folosi apa de la porumbul fiert

Este indicat să folosești lichidul din oala în care a fiert porumbul la preparatele culinare care nu conțin carne, deoarece gustul acestora se va schimba în mod radical și pot fi mai greu de savurat de către oameni.

În afară de utilizarea în bucătărie, apa în care a fiert porumbul poate fi folosită și în alte moduri. De exemplu, unele gospodine o utilizează pentru a uda florile din casă. Este la fel de benefică precum apa în care au fost fierți cartofii pentru piure. Substanțele nutritive care rămân în oală sunt benefice pentru plante, astfel că acest lichid este perfect pentru a iriga florile. Astfel, substanțele nutritive ajung în sol și la rădăcinile plantelor, ajutându-le să se dezvolte armonios.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: