Redactia.ro
Home » Știri » Ce pregătire profesională are Gabriela Cenușă, femeia decorată de Klaus Iohannis? Acum este asistenta lui Marcel Vela

Ce pregătire profesională are Gabriela Cenușă, femeia decorată de Klaus Iohannis? Acum este asistenta lui Marcel Vela

GALERIE FOTO (2)

Klaus Iohannis a decorat mai mulți șefi de structură centrală din MAI, poliție și jandarmerie cu ocazia Zilei Naționale de 1 decembrie. Mai multe persoane au fost ridicate în grad cu ocazia Zilei Naționale. Printre aceștia se numără și Gabriela Sîia Cenușă.

 

Ce poziție ocupă Gabriela Sîia Cenușă

Printre cei ridicați în grad cu ocazia Zilei Naționale se numără și Gabriela Sîia Cenușă și șeful Poliției Române, Eduard Miritescu, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, dar și Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela.

Președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 939 din 25 noiembrie 2020 privind conferirea Ordinului Medaliei Naționale Pentru Merit mai multor șefi din MAI.Și Gabriela Cenușă a primit o astfel de medalie de la președinte. Asistenta lui Marcel Vela a primit  Medalia Nationala Pentru Merit clasa a III-a, având însemn pentru civili.

Înainte de a lucra pentu ministrul Vela, asistenta Gabriela Cenușă a fost consilier onorific și pe la Ministerul Culturii. Femeia s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a  avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune, scrie ziare.com.

In urma cu sapte ani vindeam detergent intr-un supermarket, dar o faceam cu pasiune, mereu mi-a placut sa fiu alaturi de oameni, printre ei si sa fiu de folos„, a spus Gabriela Cenușă pentru alephnews.ro.Gabriela Cenușă a fost recompensată după efortul depus în cadrul MAI.

Printre cei care au primit medalii de la președinte se numără și Raed Arafat, pe care Iohannis l-a decorat cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler, pentru efortul depus de oficial în combaterea pandemiei de COVID-19.

A plouat cu stele, grade și decorații de 1 Decembrie. Iohannis a semnat deja 99 de decerete. A decorat medici, medici militari, unversități de medicină și farmacie, dar și ofițeri din Armată, din SRI, STS, SPP și polițiști.

Laudele în cadrul MAI nu s-au oprit aici. Iohannis l-a decorat și pe numărul 2 în MAI, secretarul de stat Bogdan Despescu, conform unui decret prezidențial emis în 27 septembrie, a anunțat presidency.ro.Președintele l-a înaintat în grad după un scandal cu DNA. Bogdan Despescu a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliție de la gradul de chestor-șef de poliție. Despescu a fost ridicat în grad la doar o zi după un scandal de proporții între MAI ȘI DNA privind descinderile de la Suceava în dosarul  „Fabricii de permise”, potrivit ziare.com

Secretarul de stat a făcut declarații pe 27 august 2020 după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii cu întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopi cu o seară înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Secretarul de stat a ținut să sublinieze că a fost vorba despre o acțiune legală și că MAI nu are nicio toleranță față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare.

Nu toleram practici si actiuni care nu respecta legea si avem toleranta zero indiferent de calitatea celui care incalca legea.”, a spus la acea vreme Bogdan Despescu.

Printre cei care au primit distincții se numără și chestorul Eduard Mitirescu, care a fost împuternicit la conducerea Inspectatoratului General al Poliției Române. Eduard Miritescu a fost decorat cu Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili.

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a fost decorat de Iohannis cu Ordinul Național Pentru Merit in grad de Cavaler, cu însemn pentru civili.

 

Jandarmi și polițiști iritați de numirea Gabrielei Cenușă

 

Mai mulți jandarmi și polițiști au fost iritați de faptul că asistenta lui Marcel Vela, Gabriela Cenușă, s-a numărat printre cei care au primit decorații.

,,Gabriela Cenușă a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela.
A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune.
„În urmă cu șapte ani vindeam detergent într-un supermarket, dar o făceam cu pasiune, mereu mi-a plăcut să fiu alături de oameni, printre ei și să fiu de folos“, spunea Cenușă pentru o publicație centrală.
Domnule ministru Marcel Vela e plin internetul de postarea asta și mă tem că e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate, pentru că majoritatea oamenilor se întreabă ce o fi făcut de a meritat această distincție. Chiar și eu mă întreb. Sunt sigur că ceva remarcabil o fi făcut de ați nominalizat-o pentru a fi decorată, dar suntem cu toții foarte curioși să aflăm care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională, iar odată spuse, va scăpa de critici și va putea fi felicitată așa cum se cuvine.
Mă tem însă că n-a făcut nimic remarcabil, iar în acest caz, decorarea dumneaei ar reprezenta, din partea dumneavoastră, o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar și la adresa atâtor polițiști, jandarmi și pompieri care își rup cârca prin ministerul ăsta și cu a căror activitate, nu de puține ori, vă lăudați pe Facebook.„, a scris polițistul Marian Godină, pe 1 decembrie.
Mai mulți polițiști au reacționat la postarea lui Marian Godină și au declarat că este umilitor pentru toți polițiștii și militarii care și-au riscat viața în misiune.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: