Redactia.ro
Home » Știri » Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului

Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului

Au apărut noi prețuri pentru asigurarea obligatorie RCA 2021. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat, luni, noile tarife de referință, în funcție de categoria de vârsta a conducătorilor auto.

Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului

În 2021, tarifele RCA au crescut pentru majoritatea șoferilor, persoane fizice. Sunt, totuși, mici scăderi la categoria de vârstă 31-40 de ani și 41-50 de ani.

Potrivit datelor RCA cea mai mică sumă pentru o asigurare, o vor achita în acest an șoferii cu mașini sub 1200 de centrimetri cubi și cu vârste cuprinse între 41 și 50 de ani. Cea mai scumpă asigurare RCA va fi de 3.032 de lei, achitată de către conducătorii auto sub 30 de ani cu mașini de peste 2.500 cmc.

În ceea ce privește șoferii cu vârste între 51 și 60 de ani tarifele RCA sunt cuprinse între 722 de lei pentru mașinile sub 1200 centimetri cubi și între 2.110 de lei pentru mașinile care au motoare de peste 2500 de centimetri cubi. Pentru categoria de vârstă de 60 de ani sunt tarife de 726 de lei pentru mașinile sub 1200 cmc și între 2.122 de lei pentru mașinile care au motoare de peste 2500 de centimetri cubi. Dar, mai multe de prețurile despre prețurile asigurărilor RCA în funcție de vârstă, găsiți AICI.

Cum se calculează prețul unei asigurări RCA

O asigurare RCA se calculează în funcție de sistemul Bonus-Malus. Atunci când sunt implicați într-un accident rutier, șoferii care nu sunt vinovați de daune primesc o reducere a prețului poliței. Asta în timp ce conducătorii auto vinovați trebuie să plătească prețul poliței.

Există 8 nivele Bonus. Prin acestea, șoferii pot avea o reducere maximă de 50%. Există și 8 nivele Malus, iar ultimul nivel reprezintă o creștere a prețului de 80%. Atât nivelul Bonus, dar și nibvelul Malus, reprezintă  o creștere de 10%. În schimb, cert este că Sistemul Bonus-Malus influențează tariful plătit de un șofer pentru asigurarea RCA în anul ce urmează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: