Redactia.ro
Home » Știri » Programul Rabla 2021. Ce fel de mașini îți poți cumpăra

Programul Rabla 2021. Ce fel de mașini îți poți cumpăra

GALERIE FOTO (2) Programul Rabla 2021. Ce fel de mașini îți poți cumpăra

Programul Rabla 2021. Iată tot ce trebuie să știi despre acest program în 2021!

Rabla 2021. Tot ce trebuie să știi

În acest an, sunt mai multe modificări referitoare la programul Rabla 2021. Prima și cea mai importantă face referire la prima de casare și la mărirea acesteia. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului.

„Anul acesta vom modifica prima de casare din program, o vom majora de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare”, a explicat ministrul Mediului.

De asemenea, o veste bună pentru cei ce vor să participe la acest program este majorarea bugetului.

„Avem cel mai mare buget de când există acest program, dublăm bugetul de anul trecut şi ajungem la 400 de milioane de lei deoarece am văzut interesul cetăţenilor pentru maşinile electrice nepoluante. Vrem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România”, a mai spus ministrul Mediului.

În țara noastră, 1% dintre mașini sunt electrice, iar prin programul Rabla inclusiv se încearcă stimularea achiziționării unor astfel de mașini.

„De aceea este nevoie de programe naţionale. Rămânem cu cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice”, a precizat Barna Tanczos.

Totul despre programul Rabla Clasic

Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-În

Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.500 lei pentru o mașînă veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în NEDC-BT, respectiv 165 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet RABLA.

Pe lângă suma de 6.500 lei, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim NEDC-BT, respectiv 124 g CO2/km în regim WLTP.

un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achiziția unei mașini cu sistem GPL.

un eco-bonus de 2.500 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-În).

 Rabla Plus 2021

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-în

Pentru cei care optează pentru o mașînă 100% electrică sau hibrid Plug-în, Programul RABLA Plus oferă două tipuri de tichete:

un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-în cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim NEDC-BT, respectiv 83 g CO2/km în regim WLTP.

un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: