Redactia.ro
Home » Știri » Documente necesare pentru programul Rabla 2021. Ce acte trebuie să ai la dosar!

Documente necesare pentru programul Rabla 2021. Ce acte trebuie să ai la dosar!

Documente necesare pentru programul Rabla 2021

Documente necesare pentru programul Rabla 2021. Noul program Rabla 2021 este cel mai mare program guvernamental și vizează stimularea înnoirii Parcului auto național. Cum s-a întâmplat și în anii precedenți, și anul acesta, primele tichete vor fi acordate în luna martie. Ce documente trebuie să deții pentru noul program rabla 2021?

Documente necesare pentru programul Rabla 2021. Ce acte trebuie să ai la dosar!

Documente necesare pentru programul Rabla 2021. După ce bugetul de stat pe 2021 a fost aprobat în Parlament, programul Rabla 2021 se apropie de momentul debutului. Încă de la începerea programului Rabla, în 2004, contravaloarea unui tichet este de 6.500 de lei, iar în cazul programului Rabla Plus, cei care își doresc să își cumpere o mașină electrică primesc 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.225 de euro. De asemenea, niciun alt stat membru al Uniunii Europene nu acordă o subvenție cu această sumă. În 2020, prin intermediul Rabla Plus, peste 4.000 de români și-au cumpărat o mașină cu sistem de propulsie hibrid sau cu emisii zero. Tot anul trecut s-a înregistrat un record în privința bugetului alocat, fiind vorba despre 405 milioane de lei, fond rezervat programului Rabla Clasic.

În acest an, programul Rabla a suferit unele modificări. Schimbările care vizează Programul Rabla 2021 au intrat în vigoare la 2 februarie, iar potrivit ordinului MMAP 110/2021, diferența dintre prețul de vânzare al mașinii și subvenția acordată de stat poate fi acoperită și din alte finanțări decât cele permise anterior, precum credite bancare, leasing sau surse financiare proprii. Astfel, de anul acesta cei care nu au mașină de casat, pot obține un tichet Rabla, iar dealerii auto vor putea casa o mașină în numele lor. “În luna martie, pregătim toate programele care vor fi lansate în 2021 prin AFM. Cu siguranță mergem mai departe. Vom avea finanțare consistentă pentru schimbarea parcului auto, pentru că asta înseamnă practic Rabla și Rabla Plus”, a declarant ministrul Mediului, Tanczos Barna. “Alocăm sume suficiente ca să fim eficienți, să schimbăm parcul auto. Sper să putem aloca sume mai mari. Sumele pe mașină vor fi cel puțin egale cu sumele pe care le-am avut până acum”, a explicat ministrul mediului, Tanczos Barna.

Actele necesare pentru Rabla 2021

Potrivit Avocatnet.ro, programul Rabla 2021 vizează obținerea unor documente. Eliminarea declarațiilor pe propria răspundere, în formă autentificată de notarul public, iar prin aceasta beneficiarii își exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la finalul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au pbținut finanțare în baza unor astfel de contracte. Acestea vor fi înlocuite cu o mențiune ce va fi introdusă în nota de înscriere, un documente ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar. Astfel, documentele necesare sunt:

  • actul de identitate al beneficiarului in original si copie
  • actul de identitate al proprietarului masinii care va fi casata (daca este proprietar diferit de beneficiarul primei de casare)
  • copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii care urmeaza a fi casata
  • copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii vechi
  • certificat de atestare fiscala pentru cumparator, dar si pentru proprietarul rablei daca sunt persoane diferite. Acest certificat va dovedi faptul ca aceste persoane nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul de atestare fiscala al proprietarului rablei trebuie mentionata proprietatea rablei ce va fi casata.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: