Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce reguli stricte impune religia penticostală, în care crede Lidia Buble. Ce nu au voie să facă artista și cei 11 frați ai ei

Ce reguli stricte impune religia penticostală, în care crede Lidia Buble. Ce nu au voie să facă artista și cei 11 frați ai ei

lidia buble cu parintii

Lidia Buble, împreună cu părinții și cei 11 frați și surori, este parte a comunității penticostale. Penticostalismul este o ramură a creștinismului neoprotestant care valorizează o relație directă între credincioși și Dumnezeu, accentuând importanța botezului cu Duhul Sfânt. Acesta a evoluat și s-a structurat într-o organizație cu reguli bine definite de-a lungul a peste un secol.

Credința penticostală se bazează pe Biblia considerată unică normă în viața de credință. Penticostalii practică botezul credincioșilor în apă doar atunci când persoana recunoaște conștient că Isus este Mântuitorul său personal. Aceasta este o distincție clară față de alte denominațiuni care botează copiii.

Practici și Ritualuri

Un aspect distinctiv al penticostalismului îl constituie credința în vindecările divine, proces în care bolnavii sunt unși cu untdelemn în cadrul unui ritual specific. De asemenea, penticostalii celebrează Cina Domnului folosind pâine nedospită și suc de struguri nefermentat și practică ritualul spălării picioarelor, un semn al umilinței.

Darul Limbilor și Procesul de Membru

Penticostalii cred în darul limbilor, manifestat prin vorbirea în limbi necunoscute ca semn al botezului cu Duhul Sfânt. Biserica permite ca noii veniți să devină membri de probă, perioadă în care sunt evaluați spiritual înainte de a fi botezați și acceptați ca membri plini.

Penticostalismul promovează un cod strict de conduită morală. Divorțul este permis doar în cazul adulterului dovedit, iar concubinajul și avortul sunt interzise. Membrii trebuie să demonstreze modestie în vestimentație și să evite comportamentele și obiceiurile lumii, considerate păcătoase.

Membrii sunt încurajați să contribuie la lucrările bisericii și să participe la colecte săptămânale. Penticostalii respectă ziua de duminică ca zi de odihnă și adunare pentru serviciile religioase. Biserica Penticostală are propriul sistem de pensii și ajutoare sociale, gestionat conform unui regulament strict și legilor în vigoare. Acesta oferă suport membrilor bisericii în caz de nevoie.

Viața de Apoi Conform Credinței Penticostale

Doctrina penticostală afirmă că sufletele continuă să existe în conștiență după moarte. Sufletele credincioșilor se bucură de odihnă și pace, în timp ce cele ale necredincioșilor suferă până la judecata finală și învierea universală.Penticostalii folosesc traducerea Bibliei realizată de Dumitru Cornilescu și se opun oricărui tip de discriminare. Ei promovează loialitatea față de țară și respectul față de autorități.

Lidia Buble, crescută într-o familie numeroasă și profund religioasă, împărtășește valorile penticostale cu părinții și cei 11 frați și surori. Această rețea familială extinsă oferă un mediu de sprijin și creștere spirituală, demonstrând cum credința modelează relațiile și valorile individuale în cadrul comunității. Această unitate și devotament comun sunt fundamentale pentru identitatea și activitatea ei în societate.

Când se sărbătorește Paștele la penticostali

Penticostalii sărbătoresc Paștele conform calendarului gregorian, la fel ca majoritatea denominațiunilor protestante și a multor biserici creștine occidentale. Acesta are loc duminica, după prima lună plină care urmează echinocțiului de primăvară. Astfel, data Paștelui poate varia între 22 martie și 25 aprilie.

În unele țări unde populația creștină este predominant ortodoxă și unde se folosește calendarul iulian pentru determinarea sărbătorilor religioase, cum ar fi în unele comunități din Europa de Est, penticostalii locali pot alege să sărbătorească Paștele la aceeași dată cu Biserica Ortodoxă pentru a menține unitatea comunității creștine. Acest lucru depinde însă de contextul local și de tradițiile specifice fiecărei comunități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini