Redactia.ro
Home » Știri » Ce reguli vor avea românii care se întorc în țară de sărbători? Nelu Tătaru, despre carantina de Crăciun și Revelion

Ce reguli vor avea românii care se întorc în țară de sărbători? Nelu Tătaru, despre carantina de Crăciun și Revelion

Nelu Tataru

S-a aflat ce reguli vor avea românii care se întorc în țară de sărbători! Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat că nu se va impune carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. În schimb, cetățenii veniți din străinătate trebuie să respecte măsurile.

Ce reguli vor avea românii care se întorc în țară

Nelu Tătaru a declarat ce fel de reguli vor trebui să respecte românii care se întorc în țară de sărbători. Aceștia trebuie să se testeze dacă vin pentru trei zile sau să intre în carantină pentru 14 zile, dacă vin pe o perioadă mai lungă. Această ultimă regulă este valabilă în cazul în care zona din care vin are o rată de infectare mai mare.

”Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test”, a afirmat Nelu Tătaru.

”Suntem pe un câmp de luptă împreună”

De asemenea, potrivit stirileprotv.ro, ministrul Sănătății a declarat că dacă românii vor putea să respecte măsurile de protecție atunci lucrurile nu se vor complica pe teritoriul României și vom putea să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă.

”Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi ca sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranșează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniți acest fenomen”, a adăugat Tătaru.

Se va face o extensie la ATI

Ministrul Sănătății a spus că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia.

Conform celor transmise de către Ministerul Sănătății, acesta a discutat și cu autoritățile locale, cu conducerile unităților sanitare și cu cadre medicale la Constanța, iar ulterior se va deplasa și la Mangalia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: