Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru vorbește despre bolnavii ținuți în frig și ploaie la Ploiești

Nelu Tătaru vorbește despre bolnavii ținuți în frig și ploaie la Ploiești

Ministrul Sănătății a comentat luni, 26 octombrie, imaginile cu bolnavii ținuți în ploaie la Ploiești. Bolnavii au fost nevoiți să își aștepte rândul în ploaie la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. 

 

Ce măsuri au fost luate

 

Ministrul a vorbit  despre o proastă organizare și despre schimbările pe care le va aduce noua conducere. Mai mult, Nelu Tătaru a recunoscut că mereu există probleme la această unitate medicală.

”Din evaluările noastre și din vizitele efectuate, acolo au fost probleme. Avem probleme la organizare. Managementul n-a reașezat partea medicală pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate”, a explicat acesta pentru Digi24.

Ministrul a declarat că, în urma discuțiilor cu noua conducere, vor fi luate în calcul alte modalități de rezolvare a problemei. „Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a adăugat ministrul la Digi24.

Tătaru a comentat și reacția șefei UPU de la spital, considerând declarațiile acesteia drept o ,,exprimare la disperare”.

Știu situația din UPU, am discutat și cu doamna doctor atunci tocmai pe acea colmatare a primirii urgenței în condițiile în care cei izolați – până așteptau confirmarea, sau cei confirmați – până a putea pleca către o terapie intensivă la un spital suport COVID – rămâneau la UPU. Ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul, și-au arătat incapacitatea. De aceea eu sper ca noua conducere, care va fi pusă de noua conducere a CJ, să poată gestiona altfel”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a subliniat importanța implicării tuturor în această perioadă, iar cazurile precum cel de la Ploiești ,,nu mai trebuie să existe”. Mai mult, ,,prioritatea rămâne atitudinea față de ceilalți colegi care sunt în prima linie – chiar dacă prin suportul nostru medical nu suntem spital suport COVID – cred că trebuie să fim lângă dânșii”, a mai spus Tătaru.

 

Șefa UPU, la  terapie intensivă cu COVID-19

 

Moderatorul emisiunii de la Digi24, Cosmin Prelipceanu, a anunțat în emisiune că doctorul Violeta Tănase, șefa UPU, s-a infectat cu coronavirus și că a ajuns la terapie intensivă. „Cred că este marele sacrificiu pe care îl facem cei am fost și umblăm în prima linie, în condițiile în care toți ceilalți colegi ai noștri ar trebui să ne înțeleagă și să ne împărțim acest atribuții și responsabilități. Numai împreună ieșim din această pandemie. Sănătate multă!”, a fost mesajul transmis de ministru.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: