Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a decis în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit pe un pat de spital după ce a mers să nască?! Medicul de gardă și-a primit pedeapsa

Ce s-a decis în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit pe un pat de spital după ce a mers să nască?! Medicul de gardă și-a primit pedeapsa

Medicul de gardă care s-a ocupat de Alexandra Ivanov a fost dat afară.

Noi dezvăluiri tulburătoare apar în cazul tragic al Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în condiții suspecte la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani. Conform unui comunicat de presă emis de unitatea medicală și redat de Agerpres, medicul Mariana Pitrop, care era de gardă în noaptea decesului, a fost dată afară de la Spitalul Județean.

Ce s-a decis în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit

Decizia drastică a fost luată în urma unei propuneri făcute de Comisia de disciplină a Spitalului Județean, care a anchetat activitatea personalului medical prezent în noaptea de 18 august 2023, ziua în care Alexandra Ivanov și-a pierdut viața. Potrivit comunicatului, motivul desfacerii contractului de muncă este acela că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile de muncă.

Pe lângă medicul Mariana Pitrop, au fost anchetați și ceilalți membri ai personalului medical prezent în acea noapte. Infirmierei nu i s-a aplicat nicio măsură disciplinară, însă asistentei i-a fost diminuat salariul pe o perioadă de trei luni. Managerul Spitalului Județean, medicul Monica Adăscăliţei, a transmis că aceste decizii au fost luate după o anchetă de două luni, în urma căreia au fost formulate propuneri pentru cele trei persoane investigate.

Vinovații din cazul Alexandrei Ivanov își primesc pedepsele

Managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei, a anunțat ce se întâmplă cu persoanele răspunzătoare de moartea Alexandrei Ivanov.

„În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină au fost anchetaţi personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023, iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă.
În ceea ce priveşte doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce priveşte asistenta din garda de 18 august a primit sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni.

În ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a transmis managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei.

Moartea tinerei însărcinate a stârnit revoltă în rândul românilor

Medicul Mariana Pitrop este cercetat pentru ucidere din culpă, în legătură cu moartea Alexandrei Ivanov. Tânăra de 25 de ani, însărcinată în trei luni, a ajuns la spital cu dureri și hemoragie, fiind însă ignorată timp de șapte ore și neprimind îngrijirea necesară. Moartea ei a declanșat un val de indignare în întreaga țară, iar cazul a generat discuții privind necesitatea unor reglementări mai stricte în relația pacienți – medici.

Senatori au propus chiar un proiect de lege intitulat „Legea Alexandra”, care urmărește să stabilească un set de reguli de bună practică și să îmbunătățească relația dintre pacienți și medici. Cu toate acestea, familia Alexandrei Ivanov a fost lăsată în suferință, iar cazul continuă să aducă în prim-plan necesitatea reformelor în sistemul medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: