Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a găsit în vehiculul răsturnat în accidentul din Gorj, care a cauzat moartea a trei mineri? Șoferul va fi anchetat

Ce s-a găsit în vehiculul răsturnat în accidentul din Gorj, care a cauzat moartea a trei mineri? Șoferul va fi anchetat

Trei bărbați și-au pierdut viața, iar alte 13 au ajuns la spital după ce un vehicul în care se aflau s-a răsturnat și au căzut de pe un pod înalt, în cadrul Carierei Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. Ce au descoperit polițiștii în „capcana morții”?

Ce au găsit polițiștii în mașina răsturnată

Ajunși la fața locului cu greu, oamenii legii au făcut cercetări și au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor necesare de securitate în muncă. Din primele cercetări, în jurul orei 13:30, un bărbat de 51 de ani conducea o autoutilitară în incinta carierei, când a pierdut controlul la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportatoare și s-a răsturnat, căzând de la o distanță de 3 metri de sol.

Autoritățile au descoperit că în cuva autoutilitarei, pe lângă muncitori, se aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă

În urma tragediei din Gorj, în care 3 bărbați de 29, 38 și 48 de ani au murit, șoferul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, dar și pentru recoltarea de probe biologice, pentru a stabili nivelul alcoolemiei.

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a anunțat demiteri: „O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieți la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate și mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: