Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat, de fapt, cu copii care dispar dintr-un autobuz școlar într-un video viral pe TikTok? Este o „pre-realizare a Răpirii” VIDEO

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu copii care dispar dintr-un autobuz școlar într-un video viral pe TikTok? Este o „pre-realizare a Răpirii” VIDEO

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu copii care dispar dintr-un autobuz școlar într-un video viral pe TikTok? Este o „pre-realizare a Răpirii”. Iată explicația!

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu copii care dispar dintr-un autobuz școlar într-un video viral pe TikTok

Un recent val de videoclipuri care par să prezinte dispariții misterioase de oameni din diverse locuri a stârnit interesul și uimirea multor internauți. Cu toate acestea, realitatea din spatele acestor înregistrări este departe de ceea ce sugerează titlurile și descrierile care însoțesc aceste clipuri. Potrivit unei investigații realizate de AP (The Associated Press), aceste videoclipuri nu prezintă evenimente reale, ci au fost create de o organizație creștină pentru a ilustra modul în care ar arăta „Răpirea” pe o cameră de filmat și pentru a încuraja oamenii să afle mai multe despre mesajul religios al acestei grupări.

Mai multe videoclipuri au devenit virale pe platforme precum TikTok și au strâns milioane de vizualizări. Unul dintre acestea, prezintă un grup de copii care dispare misterios dintr-un autobuz școlar în timp ce șoferul încearcă să-i țină în loc, a fost vizionat de aproximativ 11,5 milioane de ori. Textul de deasupra înregistrării afirmă: „Toți copiii dispar misterios din acest autobuz”.

Alte videoclipuri similare arată dispariția a doi oameni care discută pe o bancă din oraș, a pacienților și personalului medical dintr-un spital, precum și a clienților unui restaurant, potrivit apnews.com

@viralnewsnetwork #school #schoolbus #students #mystery #religion #rapture #leftbehind #christianity #foryou #fyp ♬ Horror, suspense, weirdness, ghost, UFO – Zassh

Videoclipurile nu sunt reale

Cu toate acestea, toate aceste înregistrări sunt ficțiune și au fost create de Turning Point Ministries, o organizație creștină fondată de cunoscutul pastor David Jeremiah. Scopul acestor videoclipuri este de a oferi o previzualizare vizuală „a Răpirii”, ca parte a campaniei lor de toamnă.

„Răpirea” este o credință ținută de unii creștini, conform căreia Isus se va întoarce pe Pământ și îi va duce pe credincioși în ceruri cu El.

Shannon Mann, purtător de cuvânt al Turning Point, a declarat că aceste videoclipuri sunt „dramatizări ale evenimentului profețit anticipat numit Răpirea” într-un e-mail adresat The Associated Press.

Variantele complete ale videoclipurilor îndreaptă telespectatorii către un site web dedicat campaniei „Perhaps Today!” a Turning Point, care descrie aceste videoclipuri drept „pre-enactments” (pre-realizări). Site-ul explică că acestea au fost create cu „scopul de a produce conținut atât de intrigant încât lumea va dori să se oprească și să ia în considerare realitatea acestui eveniment profețit iminent și să caute răspunsuri la întrebările lor spirituale în Cuvântul lui Dumnezeu.”

Fiecare videoclip a fost filmat ca și cum ar fi fost capturat cu dispozitive obișnuite în societatea modernă, cum ar fi telefoanele mobile, camerele de supraveghere sau cele de pe ușile de la intrare, se arată pe site.

Mann a adăugat că, deși Turning Point este „încântată că unele dintre aceste videoclipuri pre-enactment (pre-realizări) au devenit virale și sunt partajate de mulți pe social media”, unii oameni au eliminat grafica finală cu adresa web a campaniei și au distribuit înregistrările „pe cont propriu, fără nicio context.”

Astfel, videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare și care par să prezinte dispariții misterioase de persoane nu reprezintă evenimente reale, ci sunt creații ale organizației creștine Turning Point Ministries, menite să ilustreze conceptul de Răpire și să atragă atenția asupra mesajului religios al grupării. Este important să fim conștienți de contextul real al acestor înregistrări pentru a evita răspândirea dezinformării.

 

Sursa foto: TikTok captură ecran

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: