Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat după ce o femeie din Iași i-a oferit bani unui cerșetor. „I-am dat o hârtie de 50 lei și mi-a spus…”

Ce s-a întâmplat după ce o femeie din Iași i-a oferit bani unui cerșetor. „I-am dat o hârtie de 50 lei și mi-a spus…”

Ce s-a întâmplat după ce o femeie din Iași i-a oferit bani unui cerșetor. „I-am dat o hârtie de 50 lei și mi-a spus...”

O femeie din Iași a povestit ce i s-a întâmplat după ce i-a oferit bani unui cerșetor. Nu i-a venit să creadă ce a urmat. Povestea ei a emoționat, odată publicată pe Facebook.

Ce s-a întâmplat după ce o femeie din Iași i-a oferit bani unui cerșetor. Nu i-a venit să creadă: „I-am dat o hârtie de 50 lei și mi-a spus…”

Oamenii pot porni din același loc, dar drumurile lor ajung să fie complet diferite, ulterior. Așa se întâmplă cu foștii colegi de școală, cu foști colegi de muncă, cu prieteni din copilărie, de exemplu. Așa i s-a întâmplat și Mădălinei, o femeie din Iași. Într-o zi, ea a trecut prin clipe memorabile. După ce i-a oferit bani unui cerșetor, a aflat de la el că se cunosc, pentru că ea altfel nu l-ar fi recunoscut. Iată ce a povestit ieșeanca pe Facebook.

„Ieri s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus:

Multumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească „.
Am exclamat – Ai grijă de tine!

Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie.

Mi-a spus:

– Nu-ţi aminteşti de mine?

Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, pentru că eram bun la încasat bobârnace!”.

Apoi, Mădălina și-a dat seama că cine este, de fapt. Rând pe rând, a început să îi revină în minte amintirile cu el.

„O, Doamne! Bogdan!, desigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească!
Ce s-a întâmplat cu tine?
– Trist, mi-a spus: mi s-au întâmplat de toate!
Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am lăsat borțoase trei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de 2 ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!
Am lăsat capul în jos și i-am spus:
– Ce trist!
El, cu un zâmbet, mi-a răspus:
– am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine!
Și a plecat cu un pas tremurând și nesigur.
Pe drum am ajuns să mă gândesc de ce viețile noastre au luat direcți diferite, dacă de copiii am avut aceleași condiții și oportunități, și mi-am răspuns în același moment!
Diferența între prezentul lui și al meu au fost PĂRINȚII MEI!!!
În timp ce pe el îl lăsau să iasă pe stradă jucându-se și făcând ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli și orar, și pedepse dacă nu făceam totul la timp!
(…)
Să fumez sau să beau?
Nici măcar nu îndrăzneam să vorbesc despre acest subiect!!
(…)
Astăzi îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut acei părinți care m-au crescut cu dragoste și disciplină”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: