Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat, la granițele României. Vameșii nu mai văzut așa ceva de când a început pandemia

Ce s-a întâmplat, la granițele României. Vameșii nu mai văzut așa ceva de când a început pandemia

Ce s-a întâmplat, la granițele României. Vameșii nu mai văzut așa ceva de când a început pandemia

Situație fără precedent la granița României! Autoritățile au anunțat un record de oameni la frontiera țării în ultimele 24 de ore de când a început pandemia de coronavirus. Câți români au vrut să intre în țară și câți au ales să părăsească România?

Ce s-a întâmplat la granițele României?

Autoritățile au raportat un număr de peste 19.000 de persoane, atât cetățeni români, cât și strâini, care au trecut frontierele în ultimele 24 de ore. Potrivit statisticilor oferite de vameși, peste 11.000 de persoane s-au aflat pe sensul de ieșire din România.

Totodată, ultimele 24 de ore, peste 8000 de persoane au intrat în țară. Mai precis, 19.400 de persoane au trecut prin frontiere în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate peste 12.100 de mijloace de transport.

Situația neobișnuită pentru vameși

Date fiind restricțiile în vigoare, vameșii au avut ceva mai mult de furcă în această situație. Astfel, după ce actele au fost verificate de către vameși, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au preluat fiecare persoană în parte pentru controlul necesar. Aceștia au verificat starea de sănătate a persoanelor care au intrat în țară și i-au ajutat să completeze declarațiile pe propria răspundere.

După ce aceste proceduri au fost efectuate, mașinile au fost preluate de echipajele de poliție și jandarmi și conduse spre locațiile stabile pentru carantinare ori autoizolare.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au semnalat 31 de fapte ilegale (11 infracțiuni și 20 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și de cei străini. În urma unor controale amănunțite, au fost descoperite bunuri nedeclarate, care urmau să fie introduse ilegal în țară, în valoare totală de 1.600 de lei.

Valoarea amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore, la vamă, se ridică la peste 18.000 lei. potrivit stiripesurse.ro.

Autoritățile au transmis și că intrarea în țară nu le-a fost permisă a 4 cetățeni străini, pentru că nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. Alți 4 cetățeni români n-au putut părăsi țara tot din temei legal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini