Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a mai aflat despre celebrul monstru din Loch Ness. Specialiștii aduc noi explicații

Ce s-a mai aflat despre celebrul monstru din Loch Ness. Specialiștii aduc noi explicații

Ce s-a mai aflat despre celebrul monstru din Loch Ness. Creatura bizară din lacul Loch Ness, din nordul Scoției, a alimentat, de-a lungul timpului, numeroase povești și i-a pus pe gânduri pe oamenii de știință. Nici până acum nu și-au dat seama despre ce ar putea fi, mai exact, vorba. Se speculează, în continuare, noi povești. Henry Bauer, profesor de chimie si de studii stiintifice la Institutul Politehnic din Virginia (SUA) vine cu nouă teorie.

Ce s-a mai aflat despre celebrul monstru din Loch Ness

Ce s-a mai aflat despre celebrul monstru din Loch Ness. Nici până în prezent nu se cunoaște cu exactitate ce ar putea fi creatura bizară din lacul Loch Ness, din nordul Scoției. De-a lungul timpului, s-au speculat mulțimi de teorii cu specia de animal care ar putea fi, de la țipar uriaș până la somn uriaș fără solzi și chiar până la dinozaur. Henry Bauer, profesor de chimie și de studii științifice la Institutul Politehnic din Virginia (SUA), contestă faptul că ar putea fi vorba despre un dinozaur, transmite sport.ro.

Profesorul crede că avem de a face cu specie de broaște țestoase nedescoperite.„Se potriveste mai bine cu caracteristicile sale. Respira aer, dar petrec mult timp in apa adanca. Se aventureaza pe uscat si circula repede in apa”, este justificarea adusă de Bauer.

Monstrul din Loch Ness

O echipă de cercetători din Marea Britanie crede că ar fi vorba desre un țipar gigantic.

“Oamenii adoră misterele. Ne-am folosit de știință ca să adăugăm un nou capitol la misterul de la Loch Ness. Datele noastre nu arată ce dimensiune au, dar numărul lor foarte mare spune că nu putem elimina posibilitatea că ar exista și țipari gigantici în Loch Ness. Prin urmare, nu putem elimina varianta că ceea ce oamenii văd și cred că este Monstrul din Loch Ness poate fi un țipar gigantic”, a spus profesorul Neill Gemmell, de la Universitatea din Otago.

Legenda mosntrului, veche de mai bine de 1500 de ani

Legenda Monstrului din Loch Ness este veche de mai bine de 1500 de ani. Pe seama lui s-au făcut cărți, filme și documentare. Tot mai multe persoane spun că l-au văzut, adesea. Ultima oară, un grup de turiști care se aflau cu barca pe lacul din Scoția. Ei spun că au văzut o creatură de 10 metri, la aproximativ 170 de metri adâncime.

Monstrul din Loch Ness

”Pasagerii erau destul de entuziasmati pentru ca tocmai observasem un vultur de mare, dar apoi am vazut pe sonar ceva mai atragator. A fost chiar in mijlocul lacului, la aproximativ 170 de metri in jos. A fost mare, cel putin 10 metri. Contactul a durat 10 secunde in timp ce eram in trecere. Sunt pe lac de la 16 ani si nu am vazut niciodata asa ceva, a declarat Ronald Mackenzie, deținătorul bărcii.

Unii cercetători nu cred că ar fi vorba despre un monstru, ci mai degrabă despre o specie nedescoperită.

Eu nu cred în ideea (existenţei) unui monstru. Însă sunt deschis la ideea că există lucruri care nu au fost încă descoperite şi nu sunt deplin înţelese. Poate că în spatele unora dintre aceste poveşti există o explicaţie biologică”, a adăugat cercetătorul Gemmell.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: