Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă

Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă

Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă

Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă. Deși pare de necrezut, o femeie a tras o sperietură zdravană după ce a fost fugărită de doi urși. Aflată în Sinaia, aceasta s-a strecurat rapid în curte. Întâmplarea a fost surprinsă de camerele de luat vederi din zonă.

Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă

Ce s-a văzut pe camerele de luat vederi la câteva secunde după ce a ieșit din casă. O femeie din Sinaia a fost fugărită de o ursoaică și puiul său. Doar ce a ieșit pe poartă când a văzut că se îndreaptă spre ea, rapid, o ursoaică și puiul său. Fără să stea pe gânduri, femeia s-a întors în curte și a intrat în casă. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi. În imagini se vede cum femeia aleargă disperată pe o stradă îngustă, intră în curte și închide poarta. La câteva secunde după ce aceasta intră în casă, ursoiaca și puiul ei își fac apariția.

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că incidentele de genul sunt to mai dese în stațiune, iar autoritățile nu intervin. „Situaţia este una deosebit de gravă şi nu este doar un caz izolat. Se întâmplă de foarte multe ori, de aproape un an şi jumătate. Am făcut zeci de intervenţii către Guvern, către Ministerul Mediului.Din păcate, până în momentul de faţă, nu am găsit niciun medic veterinar care să fie dispus să intre în această echipa de intervenție. I-am luat pe toţi la telefon, niciunul doreşte să intre în această echipă. Asta este o problemă.

A doua problemă este legată de faptul că urşii nu au niciun fel de cip ca să îi identifici, care este ursul care prima dată trebuie alungat, apoi tranchilizat şi împuşcat, că nu au niciun element de identificare. Din punct de vedere al autorităţii locale, nu avem ce să facem foarte mult” a delcarat primarul Oprea.

Tânără atacată de urși în parcul din Sinaia

În luna octombrie, o adolescentă a fost atacată de urs în parcul central din Sinaia. Fata a început țipe imediat, intervenind să o salveze paznicul din zonă. Din fericire, fata nu a fost rănită, la fel și paznicul.Bărbatul care a intervenint a fost felicitat de compania unde lucrează. După ce a salvat-o, paznicul parcului a luat-o pe fată în cabina sa și a sunat apoi la Poliție. ”Îl felicităm pe agentul Oancea Gabriel care, în timp ce-şi executa serviciul la obiectivul din parcul din Sinaia, alertat de ţipetele unei turiste, a venit in ajutorul acesteia, alungând un urs ce se deplasa înspre tânăra adolescentă!Aceasta a fost găzduită in interiorul obiectivului, colegul nostru a alertat prin serviciul 112 Jandarmeria şi situaţia a avut un final fericit!”, a relatat pe facebook Direcţia Judeţană de Pază (DJP) din Sinaia.

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni se plâng de faptul că urșii au început să le invadeze gospodăriile în căutarea de mâncare. Unii dintre ei sunt atacați și fie supraviețuiesc alergând cu răni grave, fie sunt omorâți.

Etichete: