Redactia.ro
Home » Monden » Alina Pușcaș a trecut prin clipe teribile după ce copiii ei au fost la un pas de a fi atacați de o ursoaică

Alina Pușcaș a trecut prin clipe teribile după ce copiii ei au fost la un pas de a fi atacați de o ursoaică

Alina Pușcaș a trecut prin clipe grele în momentul în care un pericol iminent s-a năpustit asupra copiilor ei. Este vorba despre un urs care umbla liber printr-o stațiune de la munte și dădea târcoale casei în care aceștia se aflau. Prezentatoarea a făcut declarații și a cerut în direct ajutorul autorităților.

Alina Pușcaș a povestit toată experiența terifiantă

Alina Pușcaș a mărturisit că a trecut printr-o sperietură zdravănă după ce o ursoaică și puii ei au ajuns chiar sub balconul casei în care se afla alături de familia sa. Prezentatoarea este de părere că animăluțele trebuie protejate, dar în mediul lor natural. Ea a precizat că este de părere că motivul pentru care ursuleții au ajuns adesea să vină în zonele populate este defrișarea masivă a pădurilor.

Din fericire pentru familia sa, toți au scăpat nevătămați. Alina Pușcaș a povestit că ursuleții și-au făcut culcuș chiar sub balconul casei în care ea și familia ei merg mereu la munte. Ceea ce este surprinzător pentru ea este faptul că această casă se află chiar în centrul stațiunii Sinaia, nicidecum în vârf de munte, încât să te aștepți să îți apară un animal sălbatic în curte.

În momentul în care mă pregăteam să plec către București, în curte se plimbau o mamă urs cu un ursuleț. Ei sunt foarte drăguți în mediul lor, de la distanță sau la televizor, dar nu și în curtea ta atunci când ai trei copii mici care nu conștientizează pericolul. Partea bună e că nu s-a întâmplat nimic, că erau baricadați în casă, casa nu era în vârf de munte, casa era la două străzi de centrul orașului din Sinaia. I-am lăsat 6 zile acolo, dar între timp am aflat că și-a făcut culcușul în curtea casei, sub balcon. Venea zi și noapte și ne bazam pe câini că ar auzi și că ar da un semnal de alarmă.„, a declarat Alina Pușcaș.

Alina Pușcaș cere ajutorul autorităților

Alina Pușcaș a tras un semnal de alarmă și cere ajutorul autorităților pentru a rezolva problema urșilor care migrează spre zonele populate, care de la o vreme este din ce în ce mai întâlnită. Prezentatoarea crede că la mijloc este o neglijență foarte mare care trebuie remediată rapid pentru ca populația să nu fie pusă în pericol.

Oare ce trebuie să facem? Cât mai trebuie să așteptăm? Eu încerc să refuz să cred că în România se schimbă ceva numai în cazul în care apar mega tragediile, exact cum a fost și în cazul Colectiv. Chiar suntem în situația în care în problema urșilor este un fel de ruletă rusească? Care pe care? Mă întreb dacă cei care decid aceste legi legate de protecția urșilor, dacă ei ar fi în situația în care unul dintre membrii familiei ar fi ucis de un urs, ar mai proceda la fel? Oare cum ar fi? Sunt de acord ca este vorba despre un cerc vicios și începe cumva de la defrișările masive. Nu știu de ce nu se pot opri aceste defrișări și de ce nu se iau măsuri mai serioase pentru reîmpăduriri. Cert este că problema de față este că urșii s-au înmulțit peste măsură. Din cauza legilor defectuoase, a schimbărilor, din câte știu până în 2014-2016 legile au fost altfel. Cu sau fără defrișări, suprafața totală a României în care ar putea să trăiască acești urși este mult prea mică față de numărul mult prea mare de urși existenți în acest moment. Varianta extrădării urșilor din România într-o altă țară nu este viabilă, pentru că nici o altă țară nu-și dorește să-și mărească efectivul de animale sălbatice, pentru că doresc să-și protejeze cetățenii și turiștii. Nu sunt deloc de acord cu varianta în care noi, oamenii, am invadat spațiul privat al urșilor, adică pădurile. Avem dreptul să ne apărăm, să nu ne fie teamă să ne plimbăm pe stradă, în mijlocul zilei, cu copilul de mână. Dacă turiștii nu vor mai merge la munte de frica urșilor, turismul se va duce în cap.„, a mai spus Alina Pușcaș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: