Redactia.ro
Home » Știri » Ce să dai de pomană de Constantin și Elena. Ce să faci pentru pomenirea morților

Ce să dai de pomană de Constantin și Elena. Ce să faci pentru pomenirea morților

Constantin si Elena

Pe 21 mai sunt sărbătoriți sfinții Constantin și Elena, iar în această zi este sărbătorită și Constantin Graure și Constandinul Puilor, dedicată păsărilor de pădure. Potrivit, calendarului popular, în această zi trebuie date de pomană lucruri oamenilor săraci, pentru sufletele celor adormiți.

Ce să dai de pomană de Constantin și Elena și ce să faci pentru pomenirea morților

Pomana pentru persoanele care au plecat dintre noi, este o tradiție care s-a făcut, se face și se va mai face mult timp de acum încolo.

Însă această acțiune nu este uan simplă, trebuie respectate anumite reguli. Pomana este un act de milostenie ce se face pentru a oferi ajutor celor vii, în memoria celor morți și pentru sufletele lor. Pomana se face de către rudele morților, pentru a se pomeni memoria acestora.

De sărbătoarea sfinților Constantin și ELena se pot da de pomană lucruri în funcție de posibilitățile și dragostea celor care fac pomenirea. De obicei se împart vase cu mâncare pentru cei apropiați, sau pentru persoanele nevoiașe.

De obicei, credincioșii ortodocși a căror rude le-au murit, plătesc la biserică pomelnice care urmează a fi citite în timpul slujbei Sfintei Liturghii.

Este păcat să faci aceste lucruri de Constantin și Elena

În ziua de 21 mai nu este bine să se renunțe la o prietenie sau la o căsnicie. Conform tradiției, dacă aceste lucruri au loc în această zi de sărbătoare, toată viața vor avea loc pierderi financiare sau sentimentale.

De asemenea, nu este bine să păsărilor de pe cer pâine, pentru că se risipește sporul casei, sau să se strice cuibul păsărilor.

Constantin și Elena sunt cunoscuți dret cei care au dat libertate creștinismului, iar despre mama lui Constantin, Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii torturați.

Ziua de 21 mai va fi ziua în care păstorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor fi amplasate stânile și cine le va păzi animalele pe timpul pășunatului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: