Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și superstiții de Constantin și Elena. Ce nu trebuie să faci astăzi pentru a nu avea ghinion

Tradiții și superstiții de Constantin și Elena. Ce nu trebuie să faci astăzi pentru a nu avea ghinion

Interzis de Sf Constantin și Elena

Sfânții Constantin și Elena sunt sărbătoriți de toți creștinii pe data de 21 mai. Datorită lor, creștinismul a deveni o religie permisă și toate ororile la care ceilalți împărați i-au supus pe creștini au cunoscut sfârșitul, odată cu venirea celor doi împărați.

Tradiții și superstiții de Sfinții Constantin și Elena

În popor, există o serie de lucruri ce sunt considerate interzise în acestă zi de sărbătoare.

Astfel, agricultorii nu lucrează în această zi, pentru că se spune că păsările cerului vor veni și vor mânca recolta. De asemenea, în unele regiuni aceasta este ultima zi în care se pot semăna porumb, ovăz sau mei, pentru că după această zi toate se vor usca.

La fel, cei care se ocupă de cultivarea viilor, nu muncesc în ziua de 21 mai, pentru că strugurii lor vor fi distuși de grauri.

Ce să nu faci de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena

De altfel, aceste două credințe sunt legate de faptul că Sfântul Constantin este numit și Constantin Graure sau Constantinul Puilor. Aceste nume populate au legătură cu faptul că de la această zi se consideră că puii păsărilor din păduri încep să învețe să zboare.

Tot tradiția populară spune că oamenii care au pui în gospodării nu trebuie să muncească în această zi, pentru că altfel toți puii lor vor fi mâncați de ulii.
Sfântul Constantin a fost de fiecare dată susținut de mama lui, Elena, mai ales în ceea ce privește credința creștină și libertatea poporului de a o alege.

Sfântul Constantin a venit pentru creștinii crunt prigoniți vreme de două secole că o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Datorită împăratului Constantin și a mamei sale Elena, creștinismul a intrat într-o perioada de maximă înflorire, numită de cercetători «Epoca de aur», în care oameni sfinți și minți luminate, cum ar fi Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul, au expus în operele lor doctrina și spiritul creștin autentic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți atât de Biserica Ortodoxă, cât și de cea Catolică. Peste 1,7 milioane de români își serbează la această data ziua onomastică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: