Redactia.ro
Home » Știri » Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. Medicul nutriționist Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă

Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. Medicul nutriționist Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă

Mihaela Bilic, despre consumul cireșelor

Kilogramele în plus dau bătăi de cap multora! Și chiar dacă țin diete sau își fac timp pentru sport, sunt persoane care nu reușesc să ajungă la rezultatele mult dorite! Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă privind adevăratele cause ale acestei probleme și explică ce trebuie făcut.

Doctorul Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce unii dintre cei care sunt atenți la alimentație sau chiar țin o dietă ajung să nu reușească să slăbească. Problema kilogramelor în plus nu este o chestiune care ține doar de nutriționist, ci și de psiholog, susține aceasta.

Mihaela Bilic, ce să faci dacă nu reușești să slăbești

Nutriționistul trage semnalul de alarmă și explică adevăratele motive care duc în acest punct. nevoile nesatisfăcute și dorințele puternice ne împiedică să evoluăm și să ajungem asfel la împlinirea personală: 

„Piramida lui Maslow sau cum ne împinge societatea la supraconsum. Încă din anii ‘40 profesorul american de psihologie Harry Maslow a făcut o ierarhie piramidală a nevoilor umane.

Teoria lui este că numai după ce am “rezolvat” un nivel al piramidei, putem trece la nivelul următor. Nevoile primare, comune tuturor oamenilor, se află la bază, în timp ce autorealizarea este pusă în vârf, accesibilă doar unora dintre noi și asta abia după ce sunt parcurse restul etajelor.”

 

Mihaela Bilic, semnal de alarmă: “Problema nu e CE mâncăm”

Specialistul Mihaela Bilic atrage atenția și asupra faptului că este complicat, aproape imposibil, să ajungem în vârful piramidei în timpul în care societaea în care trăim nu ne oferă un climat de siguranță, liniște sau încredere.

În acest mod individul este „condamnat să rămână la un nivel de bază”, explică medicul.

“Nevoia de socializare/ aparteneța la un grup, precum și aprecierea valorii personale/ respectul de sine nu sunt luate în considerație. Mâncăm prea mult de frică, de nesiguranță, de nemulțumire, de furie, de tristețe, de rău?”

Mihaela Bilic trage și un semnal de alarmă asupra cauzelor ce aduc kilogramele în plus. Nutriționistul susține că problema nu e ce mâncăm, ci de ce mâncăm.

„În piramida nevoilor, împlinirea individuală este ultima și abia la acel nivel apar hobby-urile, plăcerea de a călători, de a învăța o limbă străină, de a citi… Însă evoluția nu o putem face de unii singuri, mediul social are o contribuție determinantă, el impune și certifică valorile reale.

Și dacă efortul nu îți este recunoscut, valorile nu-ți sunt confirmate, siguranța nu-ți este garantată, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să mănânci? Pe lângă nutriționist, kilogramele în plus trebuie tratate la psiholog. Problema nu e CE mâncăm, ci DE CE mâncăm…Iar nouă nu ne va fi bine până când nu facem bine și societatea în care trăim!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: