Redactia.ro
Home » Știri » Ce e bine să faci mereu înainte de fiecare masă. Să te închini nu e destul, spun preoții

Ce e bine să faci mereu înainte de fiecare masă. Să te închini nu e destul, spun preoții

Ce să faci mereu înainte de fiecare masă. Să te închini nu e destul, spun preoții

Iată ce e bine să faci întotdeauna înainte de fiecare masă, așa cum spun preoții. Să te închini nu este destul sau suficient, susțin aceștia.

Ce e bine să faci mereu înainte de fiecare masă. Să te închini nu e destul, spun preoții

Înainte de fiecare masă trebuie să ne spălăm pe mâini, ne spun când suntem mici părinții și bunicii, întotdeauna. Dincolo de acest lucru esențial pentru sănătatea noastră, mai e ceva ce trebuie făcut din perspectivă religioasă, cel puțin. Și nu, să ne închinăm nu este destul și nici suficient, susțin preoții.

„Unii se închină cu semnul crucii și apoi se apucă de mâncare; nu-i destul! Măcar Tatăl nostru, așa cum am pomenit noi în copilărie, trebuie să-l spunem înainte de a ne apuca să mâncăm”, spune Arhimandritul Teofil Părăian, conform doxologia.ro.

Părintele Teofil este nevăzător, dar este un „luminat om al rugăciunii”, care şi-a întemeiat viaţă pe credinţă şi cultură, potrivit sursei menționate mai sus.

„Datoria aceasta de a te ruga dimineața și seara trebuie împlinită! Lipsa acestei rugăciuni înseamnă absentare de la-mplinirea unei datorii”, a mai continuat Părintele Teofil.

Așa se face că oricât de grăbiți am fi dimineața sau seara, dacă vrem să facem ce trebuie, trebuie să ne găsim timp și să ne rugăm.

„Cinci-zece minute dimineața, cinci-zece minute seara, cu conștiința că stai în fața lui Dumnezeu, este o chestiune care trebuie neapărat împlinită; apoi, rugăciunea de la masă este o deprindere cu care unii dintre noi ne-am pomenit în viața aceasta și pe care o-mplinim cu bucurie și pe care ar trebui s-o-mplinească toți credincioșii. S-a cam părăsit rânduiala aceasta de rugăciune!”, a mai declarat Arhimandritul Teofil Părăian, conform sursei menționate mai sus.

Bătrânul Ieronim spunea: „Nu neglija rugăciunea. Fereşte-te de nepăsare şi indiferenţă. Dacă te rogi dimineaţa, şi simţi frângere în sufletul tău, toată ziua vei avea aripi. Dar, dacă începi ziua fără rugăciune, vei umbla abătut”, potrivit ortodoxia.me.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: