Redactia.ro
Home » CLICKSANATATE » Ce să nu faci dacă ai coronavirus. Greșeala pe care o fac românii

Ce să nu faci dacă ai coronavirus. Greșeala pe care o fac românii

ce să nu faci dacă ai coronavirus.

În mijlocul isteriei create de prezența coronavirusului în țările vecine, românii iau decizii greșite. Mulți își fac stocuri de medicamente puternice pentru a combate coronavirusului, ceea ce e total greșit. Medicul Streinu-Cercel atrage atenția asupra acestor lucruri și spune ce să nu faci dacă ai coronavirus.

Ce să nu faci dacă ai coronavirus

În condițiile în care nu s-a stabilit un tratament specific, automedicația este extrem de periculoasă. În ultimele zile cel puțin, românii au dat iama în farmacii pentru a-și face stocul de antibiotice, ceea ce e total greșit.

Avem tendința de a lua antibiotice, ceea ce este una dintre cele mai mari greșeli. Masca protejează într-o oarecare măsură, dar dacă o folosiți după o oră nu vă mai avea niciun rol. Problema este cât o folosim și ce facem cu ea după ce am folosit-o. Masca trebuie aruncată la pubelă, apoi trebuie să vă spălați pe mâini”, a spus managerul Institutului Matei Balş, profesorul Adrian Streinu-Cercel, potrivit PRO TV.

Momentan, nu există tratament specific pentru coronavirus

Specialiștii admit că momentan nu există un tratament specific pentru coronavirus. Raed Arafat spune că persoanele infectate nu ar trebui să se trateze singure și în niciun caz să ia antibiotice fără îndrumarea vreunui medic. El susține că cel mai important lucru pe care o persoană infectată cu coronavirus este să alerteze autoritățile. El sfătuiește să nu se meargă la unitățile spitalicești, ci să rămână acasă și să sune la 112.

Loading...