Redactia.ro
Home » Știri » Ce să pui în apă când fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. Cum să le așezi în oală ca să nu se spargă

Ce să pui în apă când fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. Cum să le așezi în oală ca să nu se spargă

Ce să pui în apă când fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. Cum să le așezi în oală ca să nu se spargă

Iată ce să pui în apă când fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. E un sfat foarte util pe care nu o să regreți dacă îl pui în practică imediat. Totodată, iată și o metodă despre cum să le așezi în oală ca să nu se spargă.

Ce să pui în apă când fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. Cum să le așezi în oală ca să nu se spargă

Ca să se decojează simplu și ușor ouăle, iată ce ingredient banal să pui în apă. Întâi de toate, pune ouăle într-un singur strat într-un recipient, iar apoi acoperă-le cu apă rece. Următorul pas este să adaugi o lingură de oțet, care o să ajută la prevenirea spargerii ouălor și la eliminarea mirosului neplăcut. Oțetul ajuta și la fixarea culorii. Poți pune și sare dacă nu ai oțet în casă.

Așadar, adaugă o linguriță de sare sau o lingură de oțet în apa în care vei fierbe ouăle și aşază-le în aşa fel încât să acopere în întregime fundul recipientului. În acest fel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele.

Cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua

În timpul sărbătorii de Paște, printre preparatele tradiționale, ouăle vopsite ocupă un loc special. În cultura ortodoxă, ouăle roșii sunt considerate simboluri ale sacrificiului Mântuitorului, reprezentând sângele vărsat în timpul răstignirii. Iată cum puteți vopsi ouăle folosind ingrediente naturale.

Odată cu trecerea timpului, tradiția vopsirii ouălor în culori variate, precum galben, albastru, mov și verde, a devenit din ce în ce mai populară, aducând o notă de veselie și culoare sărbătorii. În prezent, ouăle colorate sunt considerate nelipsite de pe masa de Paști.

Iată pașii cei mai potriviți atunci când vopsești ouăle. Conform tradiției, ouăle ar trebui vopsite în Joia Mare, dar nu e chiar obligatoriu să faceți asta.

  1. Pregătește ouăle înainte de vopsire. E important să degresezi ouăle dacă vrei ca vopseaua să se prindă cât mai bine de coaja lor. Poți face asta cu apă caldă și detergent de vase. După ce ai făcut acest pas, așază ouăle într-o oală și pune-le la fiert la foc mic, ca să nu se crape. Lasă-le pe foc aproximativ 10-12 minute, după care scurge apa pentru a le pune la vopsit.
  2. Vopsirea ouălor cu coloranți naturali. Turmericul – pentru a obține o culoare galbenă sau aurie, puteți adăuga o linguriță de turmeric în apa de fierbere a ouălor. Culoarea va fi mai intensă cu cât lăsați ouăle mai mult timp în apă. Sfecla roșie – sfecla roșie poate fi folosită pentru a obține o culoare roz sau roșie. Adăugați o sfeclă roșie tăiată în apă și fierbeți-o timp de 30 de minute. Adăugați apoi ouăle și lăsați-le să fiarbă în soluție timp de cel puțin 30 de minute. Frunze de pătrunjel sau spanac – pentru a obține o culoare verde naturală, adăugați frunze de pătrunjel sau spanac în apa de fierbere a ouălor. Culoarea va fi mai intensă cu cât lăsați ouăle mai mult timp în apă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: