Redactia.ro
Home » Știri » Ce să pui în mâncare dacă e prea sărată. Ingredientul minune care îți salvează preparatul

Ce să pui în mâncare dacă e prea sărată. Ingredientul minune care îți salvează preparatul

Ce să pui în mâncare dacă e prea sărată. Ingredientul minune care îți salvează preparatul

Dacă ați preparat o mâncare care este prea sărată și doriți să reduceți gustul sării, există câteva lucruri pe care le puteți încerca, printre care și să adăugați un ingredient minune.

Ce să pui în mâncare dacă e prea sărată. Ingredientul minune care îți salvează preparatul

Se întâmplă ca, uneori, preparatul pe care îl gătim să ne iasă mult prea sărat. Fie nu am estimat bine cantitatea de sară, fie am făcut o mișcare bruscă de mână, motivele pot fi variate. Totuși, nu vă grăbiți ca să aruncați mâncarea pentru care ați depus efort.

Există un ingredient perfect care vă ajută să salvați mâncarea mult prea sărată. Cartoful. O felie de cartof în mâncare va absorbi sarea în exces.

Iată și alte metode care vă pot fi de mare ajutor:

  1. Adăugați mai multe ingrediente. Puteți adăuga mai multe legume, carne sau alte ingrediente principale în mâncare pentru a dilua gustul sării. Acest lucru va ajuta la redistribuirea sării și la reducerea concentrației ei în fiecare porție.
  2. Adăugați un ingredient acid. Sosul de lămâie sau oțetul pot ajuta la reducerea gustului sărat. Adăugați treptat câteva picături și gustati pentru a vedea dacă nivelul de sare este potrivit pentru voi.
  3. Adăugați lichide. Dacă este posibil, adăugați puțină apă sau supă la mâncare pentru a subția gustul sării. Acest lucru va ajuta la diluarea concentrației de sare.
  4. Adăugați amidon. Dacă mâncarea este potrivită pentru asta, puteți încerca să adăugați puțină făină sau alt tip de amidon pentru a reduce gustul sării. Amestecați-l bine pentru a se dizolva și a se împrăștia uniform.
  5. Încercați cu iaurt sau smântână. Dacă aveți o mâncare cremoasă, adăugarea de iaurt sau smântână poate ajuta la reducerea gustului sărat. Aceste ingrediente pot adăuga o notă de dulce și pot echilibra gustul mâncării.
  6. Dacă toate aceste metode nu funcționează, puteți încerca să adăugați mai multe ingrediente principale pentru a dubla porția. Aceasta va reduce concentrația de sare în fiecare porție și poate face gustul sărat mai acceptabil.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: