Redactia.ro
Home » Știri » Ce salarii au angajații STB, de la șoferi până la cei care vând bilete

Ce salarii au angajații STB, de la șoferi până la cei care vând bilete

angajații STB

Angajații STB au o leafă destul de generoasă. Dar să fii șofer de autobuz sau vatman pe tramvai în București este foarte solicitant. Salariul mediu tarifar în cadrul STB este de 3.450 de lei, la care se adaugă bonuri de masă.

Societatea de Transport București (STB) are 11.700 de angajați.  Salariul de încadrare al unui șofer sau al unui vatman este de 3.200 de lei lunar. Acesta poate ajunge și la 3.700 lei pe lună, net, cu ore suplimentare și weekenduri lucrate, potrivit unui raport al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP).

Angajații STB beneficiază de numeroase sporuri

Șoferii STB își rotunjesc veniturile cu ajutorul sporurilor. Ei beneficiază așadar de un spor de noapte de 25%, spor de sărbători legale de 100%, spor pentru ore suplimentare 100% – 150%, spor de vechime între 5% – 25%, spor de conducere în valoare de 16% – 18%.

Pe lângă acestea ei beneficiază de o primă anuală care reprezintă echivalentul unui salariu, primă de Paşti, Crăciun de 500 de lei, primă de vacanţă reprezentând 80% din salariul lunar, primă pentru naşterea unui copil, în valoare de 1.850 lei și de primă pentru şoferi constând în 3 zile în plus de concediu anual.

Potrivit Societății de Transport București, STB are 900 de vatmani care asigură circulația a 260 de tramvaie din parcul activ, 560 de șoferi de troleibuz asigură ieșirea în traseu a celor 171 de troleibuze din parcul activ, iar 3.200 de șoferi de autobuz asigură utilizarea a 1.100 de autobuze din parcul activ de vară, potrivit stiripesurse.ro.

Angajații Metrorex au salarii aproape duble față de angajații STB

Deși leafa angajaților STB este generoasă, salariile din STB pălesc în comparație cu cele de la Metrorex. Salariile angajaților de la metrou sunt de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, de 8.000 de lei pentru mecanici şi de 5.300 de lei pentru personalul care lucrează noaptea. La salarii se adaugă tichetele de masă, o reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente și permis pentru șase călătorii CFR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: