Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are o infirmieră în România. Este mult mai mic decât ți-ai fi imaginat

Ce salariu are o infirmieră în România. Este mult mai mic decât ți-ai fi imaginat

GALERIE FOTO (4) infirmiera

Numeroși cetățeni români sunt curioși să afle care este venitul unei asistente medicale în România în anul 2023! Remunerațiile sunt, în general, reduse, cu toate că au înregistrat o ușoară creștere în urma protestelor din domeniul sănătății. Cu toate acestea, ele continuă să se situeze în apropierea salariului minim pe economie.

Ce salariu are o infirmieră în România. Este mult mai mic decât ți-ai fi imaginat

Asistentele medicale interacționează constant cu pacienții, oferindu-le asistență în alimentație, asigurându-se că sunt îngrijiți și ajutându-i în nevoile lor cotidiene, precum deplasarea la toaletă. Pe lângă aceasta, ele petrec o mare parte din zi însoțind pacienții la diverse analize în cadrul spitalului. În ciuda acestor responsabilități, salariul lor se situează cu puțin peste nivelul minim pe economie.

Într-o mișcare solidară, infirmierele s-au alăturat protestelor din cadrul sistemului medical, alături de medici și asistenți, acum o lună. Sindicatelor din domeniul sănătății au organizat greve pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la condițiile precare și la salariile insuficiente.

Aceștia au solicitat cu fermitate autorităților să-și respecte angajamentele anterioare. Atât infirmierele, cât și asistentele, se confruntă cu niveluri salariale similare cu cele din anul 2018, un aspect pe care protestatarii au dorit să-l aducă în atenția autorităților.

Cât primește lunar o infirmieră

Personalul medical, inclusiv infirmierele, îngrijitorii și brancardierii, primesc în prezent un salariu de 2.400 de lei, o sumă cu care trebuie să-și acopere diverse cheltuieli lunare, inclusiv facturile și costurile pentru mâncare. Cu toate acestea, salariile lor nu au fost majorate în concordanță cu creșterea salariului minim pe economie.

Cu efect din 1 august, este planificată o creștere a salariilor pentru întregul personal medical, în urma negocierilor dintre sindicatul Sanitas și Guvernul României, ca parte a eforturilor de a pune capăt protestelor din spitalele din țară.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: