Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are un şofer de la STB. Nici controlorii nu câştigă rău! Doar spălătorii de autobuze sunt mai oropsţiţi

Ce salariu are un şofer de la STB. Nici controlorii nu câştigă rău! Doar spălătorii de autobuze sunt mai oropsţiţi

STB

Angajaţii de la Societatea de Transport București (STB) nu sunt deloc prost plătiţi. De la şoferii de autobuze până la controlorii de „bilete”, funcţionarii regiei de stat au salarii bunicele, la care se adaugă bonuri de masă, dar şi zile libere.

Reamintim că, la începutul acestui an, mai mulți angajați STB au făcut grevă, timp de cinci zile, din cauza salariilor mici pe care le încasează. Aceștia erau nemulțumiți și de neregulile din sistem. Magistrații Tribunalului București au considerat greva ilegală, iar șoferii s-au întors pe traseu, cu aceleași supărări.

Şofer, salariu brut de 5.363 lei

Un fluturaș de salariu al unui șofer de la STB a fost postat pe rețeaua de socializare Facebook, de către un anonim. Astfel, reiese că salariul brut este de 5.363 lei, iar cel net de 4.135 de lei, la o vechime de 7% și 158 de ore lucrate. După ce plătește CAS, CASS și impozite rămâne cu un salariu de 3.097 lei.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii trebui sa îndeplinești: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, a fost mesajul postat de anonim, alături de poza cu fluturașul.

Oropsiţii sorţii, ca să zicem aşa, sunt spălătorii de vehicule, care nu au parte de un salariu foarte substanțial, aceştia fiind plătiţi cu 2.800 de lei lunar. Și lor li se oferă diferite bonusuri și bonuri de masă în fiecare lună.

Salariul de controlor pleacă de la 3.315 lei

În privinţa controlorilor de „bilete”, salariile diferă în funcție de experiența pe care o are fiecare, astfel că un controlor care lucrează de câțiva ani buni va primi lunar un salariu de bază de 3.315 lei, la care se vor putea adăuga și diferite bonusuri de performanță.

De asemenea, aceştia primesc 400 de lei lunar drept bonuri de masă.

Ce salarii mai sunt la STB

Angajaţii cu funcţii au şi salarii mai mari, desigur. Plecând de la director general (17.334 lei) în jos, sumele sunt cu adevărat impresionante:

  • Director general – 17.334 lei
  • Șef de serviciu – până la 11. 000
  • Inginer șef – până la 11.000 lei
  • Casier centru reîncărcare carduri – până la 4.816 lei
  • Mecanic auto – până la 4.958 lei
  • Lăcătuș – până la 4.889 lei.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: