Redactia.ro
Home » Știri » Controlorii STB nu mai poartă veste inscripționate. Cum îi putem identifica, totuși

Controlorii STB nu mai poartă veste inscripționate. Cum îi putem identifica, totuși

Controlori STB, fara veste

Până acum, puteam recunoaște controlorii STB cu ușurință pentru că îi vedeam îmbrăcați cu vestele albastre, pe care scria cu alb, mare, „CONTROL”. Lucrurile se schimbă, însă, iar ei vor renunța la acest obiect vestimentar. Iată despre ce e vorba și cum poți să identifici un controlor cu acte în regulă.

Cum identifici controlorii STB deși nu mai poartă vestele albastre, inscripționate cu mesajul „CONTROL”

Dacă până acum bucureștenii mai puteau scăpa din când în când de amenzi pentru că vedeau din timp controlorii STB, înainte să urce autobuze, datorită vestelor lor albastre, situația se va schimba. Controlorii STB renunță la vesta inscripționată din această lună.

„În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele CONTROL – STB SA, așa cum era obișnuit până acum publicul călător. Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, a anunțat Societatea de Transport București  – STB  SA pe pagina oficială de Facebook.
Ca să nu ne luăm vreo țeapă, trebuie să știm cum îi recunoaștem, așa că le putem cere să ne arate următoarele lucruri:
  1. Legitimația de control, care va conține o poză și datele de identificare ale angajatului, nume, prenume și numărul de serviciu
  2. Cardul de identitate – cel care va conține de asemenea poza și datele de identificare ale angajatului
  3. Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie

Societatea de Transport București a mai precizat că dacă echipele de control nu dețin aceste lucruri, nu pot emite carduri de suprataxă/amenzi. Mai mult de atât, STB a scris că „nu vesta albastră definește un controlor, ci documentele și echipamentele menționate mai sus și pe care trebuie să le dețină”.

În urma postării de pe Facebook, mai multe persoane au lăsat comentarii legate de această idee.

„Că stăteau ascunși controlorii nu ziceți?!? 😂 Și când se urcă, au ținte fixe, niciodată nu deranjează anumite persoane sau grupuri de persoane! Verificatul ăsta selectiv e tot din fișa postului?”, a scris cineva. „Validatoarele nu funcționează, cele care funcționează nu mai au sistemul sonor de avertizare și habar nu ai dacă s-a validat sau nu călătoria, aparatele pt plata cu cardul nu funcționează. Să curgă amenzile… că doar asta e unicul vostru scop!”, a comentat o altă persoană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: