Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu alocația copiilor din 2025. O nouă formă de sprijin urmează sa fie implementată

Ce se întâmplă cu alocația copiilor din 2025. O nouă formă de sprijin urmează sa fie implementată

Începând din 2025, Germania va implementa o schimbare semnificativă în sistemul de sprijin pentru copii, eliminând alocația clasică și introducând un nou concept numit Garanția de bază pentru copii. Această măsură vine ca răspuns la preocupările crescânde privind sărăcia în rândul minorilor și tinerilor adulți.

Problemele economice și sociale din ultimele decenii au demonstrat că alocația actuală nu acoperă nevoile reale ale copiilor, determinând autoritățile să caute soluții mai eficiente.

Garanția de bază pentru copii, o nouă speranță

Începând cu 2025, Garanția de bază pentru copii va înlocui alocația tradițională, oferind un sprijin financiar mai cuprinzător și ajustat nevoilor actuale ale familiilor. Această inițiativă este menită să combată sărăcia în rândul minorilor, care a devenit o problemă alarmantă în Germania. Conform unui studiu al Fundației Bertelsmann, în 2021, peste unul din cinci copii și unul din patru tineri adulți erau expuși riscului de sărăcie.

Noua Garanție de bază pentru copii va consta din două componente principale: o sumă garantată și o sumă suplimentară. Suma garantată va fi echivalentă cu actuala alocație pentru copii, care este de 250 de euro pe lună. Această sumă va fi ajustată la fiecare doi ani pentru a ține pasul cu inflația și costurile crescânde ale vieții.

Suma suplimentară va include diverse prestații pentru a acoperi nevoile specifice ale copiilor. Acestea vor include o indemnizație pentru costurile locuinței, în prezent de 150 de euro, și o indemnizație pentru educație și participare, de 15 euro. În total, suma maximă pe care o familie o poate primi va fi de 573 de euro pe lună, asigurând astfel un sprijin financiar substanțial pentru familiile aflate în dificultate.

Beneficiile garanției de bază

Garanția de bază pentru copii nu doar că va oferi un sprijin financiar mai consistent, dar va și simplifica procesul de solicitare. Părinții vor putea aplica online, fără a fi necesară prezentarea documentelor justificative privind veniturile. Aceste informații vor fi furnizate direct de către administrația fiscală către biroul de Garanție de bază, reducând astfel birocrația și facilitând accesul rapid la fonduri.

Acest nou sistem de sprijin va avea un impact semnificativ asupra familiilor expuse la sărăcie. Multe familii se confruntă cu dificultăți în a acoperi costurile de bază pentru creșterea copiilor, cum ar fi îmbrăcămintea, alimentele, îngrijirea medicală și materialele didactice. Garanția de bază pentru copii va contribui la ameliorarea acestor probleme, oferind un sprijin financiar stabil și suficient pentru a acoperi nevoile esențiale ale copiilor.

Problema sărăciei în rândul copiilor a fost o preocupare constantă pentru autoritățile germane. Asociația Mamelor și Taților Singuri (VAMV) a militat de ani de zile pentru creșterea alocației pentru copii, subliniind diferențele mari dintre suma acordată și costurile reale ale creșterii unui copil. Sărăcia afectează negativ nu doar bunăstarea copiilor, ci și oportunitățile lor educaționale și dezvoltarea generală.

Garanția de bază pentru copii nu se limitează doar la minorii sub 18 ani

Tinerii adulți care urmează o formare profesională vor primi acest sprijin până la vârsta de 25 de ani, iar cei care studiază vor beneficia de el până la vârsta de 27 de ani. Aceasta extindere a vârstei de eligibilitate are scopul de a sprijini tinerii în tranziția lor către independență și succes profesional.

Pentru a solicita Garanția de bază pentru copii, părinții vor avea la dispoziție un portal online dedicat. Acesta va simplifica procesul de aplicare și va asigura că fondurile ajung rapid la cei care au nevoie. Această măsură face parte din eforturile mai ample de digitalizare și eficientizare a serviciilor publice, asigurând totodată transparența și accesibilitatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: