Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Ce spune ministrul Educației

Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Ce spune ministrul Educației

GALERIE FOTO (3) Evaluare Nationala si Bac

Monica Anisie, ministrul Educației a explicat ce se va întâmpla în acest an cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Aceasta susține că deși școlile au fost închise în această perioadă, examenele naționale din această vară nu se vor amâna.

Ce se va întâmpla cu Bacul și Evaluările Naționale

Monica Anisie a declarat că niciodată nu s-a luat în calcul anularea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională din anul 2020.

Ministrul Educației și Cercetării afișează o poziție foarte clară atunci când vine vorba despre examenele din acest an.

“Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar. La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe baza ordinului comun care a fost deja emis”, a declarat ministrul Educaţiei.

Totodată, Monica Anisie a menționat că mai multe unități de învățământ au luat deja măsurile pentru redeschidere.

Ministrul a anunțat că procedura de achiziție a măștilor de protecție a fost reluată.

Ministerul Educației și Cercetării se află în plină procedură de achiziție a măștilor. Am reluat procedura, în așa fel încât să fie totul pregătit la timp. Copiii trebuie să respecte măsurile de prevenție”, a mai precizat Monica Anisie.

Măsuri stricte pentru elevii care vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Naționale

Elevii care vor susține examenele din această vară, vor trebuie să respecte reguli stricte impuse de autorități.

În sălile de examen, băncile vor fi amplasate la doi metri distanță, iar elevii vor trebui să poarte mască. Un lucru diferit va avea loc în acest an. Elevii vor trebui să depună contestații online.

Pe 15, 17 și 18 iunie sunt programate probele scrise la Evaluarea Națională, apoi părinții și elevii vor completa fișele de înscriere între 2 și 6 iulie 2020. Repartizarea computerizată va avea loc pe data de 10 iulie 2020.

În ceea ce privește Bacalaureatul, prima probă, recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va desfășura între 11 și 17 iunie.

Momentan, reprezentanții ministerului Educației caută o soluție pentru ca elevii să nu vină la școală pentru a susține aceste probe. Pe data de 22 iulie vor începe examenele scrise.

Loading...