Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei zilnic 4 cești de cafea

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei zilnic 4 cești de cafea

Oamenii de știință susțin că au găsit o legătură între cafea și sindromul metabolic. Cercetătorii spun că consumul de una până la patru căni pe zi poate avea în continuare beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de diabet de tip 2, hipertensiune arterială și chiar boli de inimă.

Ce spun specialiștii despre consumul de cafea. Ce se întâmplă în corpul nostru după ce consumăm patru căni pe zi

În general excesele nu sunt indicate, dar de această dată specialiștii au făcut anunțul despre băutura pe care majoritatea populației o consmă chiar înainte că se trezească. În unele cazuri cafeaua poate fi foarte benefică. Consumul moderat de cafea ajută la scăderea riscului de apariție ale unor afecțiuni precum Parkinson, diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer.

Oamenii de știință au descoperit că chiar și consumul de cafea decofeinizată poate avea beneficii pentru sănătate. Cercetătorii de la universitățile din Navarra din Spania și Catania din Italia au descoperit o legătură între consumul de cafea și sindromul metabolic, potrivit dailymail.com. Sindromul metabolic, sau MetS, este o combinație de diabet, hipertensiune arterială și obezitate, care crește riscul de probleme cardiovasculare, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Studiile au sugerat că consumul a trei până la patru căni de cafea pe zi este asociat cu un risc cu 25 la sută mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu consumul a nici unul sau mai puțin de două căni în 24 de ore. Mii de cazuri nou diagnosticate din opt țări diferite au fost examinate și au arătat o legătură pozitivă semnificativă statistic între consumul de cafea și riscul ulterior de diabet de tip 2.

Excesul de cafea poate avea efecte mai puțin benefice

S-a raportat că consumul zilnic extrem de mare de 1.000 mg sau mai mult pe zi cauzează nervozitate, nervozitate și simptome similare la majoritatea oamenilor, în timp ce chiar și un aport moderat poate duce la efecte similare la persoanele sensibile la cofeină, conform healthline.com.  În general, cofeina nu pare să crească riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral la majoritatea oamenilor.

Acesta este cel mai amplu studiu privind conexiunile dintre de cafea, volumul creierului, riscurile de demență și riscurile de accident vascular cerebral este, de asemenea, cel mai mare studiu care să ia în considerare datele volumetrice de imagistică a creierului. Ținând cont de toate datele posibile, am constatat că un consum mai mare de cafea a fost asociat cu un volum mai redus al creierului – în esență, consumul a mai mult de șase căni de cafea pe zi poate reprezenta un risc dezvoltarea unor afecțiuni ale creierului, cum ar fi demența sau accidentul vascular cerebral„, a spus Kitty Pham, autorul principal al studiului despre consumul de cafea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: