Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu declarațiile pe proprie răspundere după 15 mai. Anunțul președintelui

Ce se întâmplă cu declarațiile pe proprie răspundere după 15 mai. Anunțul președintelui

Ce se întâmplă cu declarațiile pe proprie răspundere după 15 mai. Anunțul președintelui

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre măsurile ce vor fi luate în continuare pentru ținerea sub control a epidemiei de coronavirus. Astfel, șeful statului i-a îndemnat pe parlamentari să ia o decizie în ceea ce privește legea privind reglemantarea stării de urgență, amintind, totodată, de măsurile de igienă și protecție socială.

Chiar dacă starea de urgență expiră vineri, șeful statului a făcut un apel la populație să nu se relaxeze prea mult, având în vedere că numărul morților este în creștere și aproape a depășit pragul de 1.000 de decese.

Se apropie data administrativă de 15 mai când vom intra în starea de alertă. Din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, care acoperă gura și nasul când ne găsim în spații interioare, de exemplu la magazin, transportul în comun, când intrăm la metrou, în interior marca este obligatorie. De asemenea, este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane, distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă, a precizat acesta.

Ce se întâmplă după 15 mai

Președintele a precizat că de pe 15 mai vor renunța la declarațiile pe proprie răspundere, dar doar în ceea ce privește deplasările
în interiorul localității. Klaus Iohannis a avertizat, că în prima fază va fi interzisă deplasarea în afara localităților.

În continuare, în prima etapă, este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții, care vor fi enumerate în decizia Comitetului pentru situații de urgență. De exemplu, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale. Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane, dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește legea care reglementează starea de alertă, președintele a adresat un apel public parlamentarilor, pentru a definitiva această lege.

E nevoie urgentă de această lege și solicit parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a spus președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini