Redactia.ro
Home » Știri » Vom avea sau nu nevoie de declarație pe proprie răspundere după 15 mai? Anunțul oficial

Vom avea sau nu nevoie de declarație pe proprie răspundere după 15 mai? Anunțul oficial

declarație

România scapă de starea de urgență din 15 mai. Va intra, însă, într-o altă etapă, cea a stării de alertă. Anunțul a fost făcut de președintele Klas Iohannis, luni, într-o conferință de presă de la Cotroceni.

Șeful statului a precizat că din 15 mai se va putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, însă recomandă cetățenilor prudență. „Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă. După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem”, a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis  a adăugat că relaxarea se va face pas cu pas, iar măsurile vor fi luate o dată la două săptămâni. Acesta a reamintit că purtarea măștilor de protecțe este obligatorie. De asemenea, interdicția întâlnirilor pentru mai mult de 3 persoane rămâne interzisă. „Asta se aplică evident şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

Deplasările în afara localității, restricționate

„Deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate. Însă şi aici sunt câteva excepţii. Este voie să se plece din localitate de exemplu în interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil să se iasă de exemplu pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele, deci sporturile individuale vor fi permise”, a afirmat acesta, menţionând că relaxarea restricţiilor de deplasare nu se aplică în localităţile care sunt în carantină.

Așadar, e posibil ca restricțiile de mișcare să fie relaxate doar în interiorul localității de domiciliu. Nu este încă foarte clar dacă românii care doresc să părăsească localitatea, fie în interes de serviciu,fie pentru relaxare sau pentru probleme medicale, să fie nevoiți să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: