Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, noi declarații: „Starea de urgență NU va fi prelungită”

Klaus Iohannis, noi declarații: „Starea de urgență NU va fi prelungită”

Mesaj IOhannis

Președintele României a avut astăzi o ședință privind măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus în România. Astăzi au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu noul virus, iar 803 persoane infectate cu decedat.

Klaus Iohannis anunță noi măsuri

Președintele Klaus Iohannis a menționat că stare de urgență nu va fi prelungită, mai exact, 14 mai va fi singura zi în care starea de urgență va fi activă. Totodată, președintele a declarat că starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă.

Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic. Weekend-ul de 1 mai am văzut că lucrurile au stat destul de bine și sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative le restricțiilor.

Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret și data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare e urgență. Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa-numită stare de alertă. Starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă„, a spus președintele.

Noile măsuri luate după 15 mai

Șeful statului a precizat că după 15 mai, vor fi deschise treptat saloanele, frizeriile ,muzeele cabinetele stomatologice. Referitor la sporturile de performanță, acestea vor rămâne interzise. Iohannis a declarat că relaxarea măsurilor se va face pas cu pas și reamintește că purtarea măștilor de protecțe este obligatorie.

De asemenea, interdicția întâlnirilor pentru mai mult de 3 persoane rămâne interzisă.

După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală – coafură, frizerie. Sporturile individuale vor fi permise. Rămâne interdicția că întâlnirile sunt interzise pentru mai mult de 3 persoane.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: