Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat. Anunțul făcut de către ministrul Educației

Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat. Anunțul făcut de către ministrul Educației

examen de bacalaureat

După ședința de Guvern de joi, Ministrul Educației, Ligia Deca, a comunicat că examenul de Bacalaureat va suferi o amânare de două zile. Astfel, probele de competență vor avea loc începând cu data de 14 iunie, în loc de data inițială, care era 12 iunie.

Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat. Probele de competență au fost amânate

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situației școlare pentru elevii din ani terminali. Ar fi trebuit să se încheie și înscrierea la examene. Perioada de încheiere se prelungește până pe 13 iunie. La celalte clase nu se impun modificări. În ceea ce privește înscrierea la examene, la Bacalaurea se prelungeşte până pe 13 iunie. Probele de competențe se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise, nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Cu privire la Evaluarea Naţională, ministrul Educaţiei a afirmat că nu se impun modificări.

Iată ce prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației, care vrea să modifice regulamentul de funcționare a școlilor. Ce se întâmplă mai departe cu dascălii aflați în grevă generală încă din 22 mai 2023. Ministrul Ligia Deca a anunțat cum vor putea fi încheiate mediile elevilor în condițiile în care profesorii nu par să dea semne că ar dori să renunțe curând la grevă.

Mediile elevilor vor putea fi încheiate și doar cu două note

Mediile elevilor pot fi încheiate cu doar două note, iar situația școlară anuală a elevilor poate fi încheiată fără validarea consiliului profesoral, prevede ordinul ministrului Educației, publicat joi în Monitorul Oficial. Anunțul a fost confirmat și de Ministrul Educației, Ligia Deca.

„Astăzi, 8 iunie 2023, fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.430/2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022)”, se arată în ordinul ministrului.

Modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situației școlare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: