Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu festivalurile de muzică. Organizatorii evenimentelor au luat o hotărâre importantă

Ce se întâmplă cu festivalurile de muzică. Organizatorii evenimentelor au luat o hotărâre importantă

festivalurile de muzică

Festivalurile de muzică Neversea, Untold şi Summer Well de anul acesta au fost amânate pentru vara viitoare, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut, marţi, pe Facebook, de organizatorii evenimentelor.

„În toată incertitudinea care există în industria organizării de evenimente, în România, în contextul în care există condiţii stricte în care oamenii pot lucra împreună şi mai ales în contextul unui proiect de lege recent al Ministerului Culturii, care încă nu a fost aprobat, potrivit căruia evenimentele cu peste 1.000 de participanţi sunt interzise până la 31 august 2020, credem cu tărie că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să luăm o decizie finală, privind evenimentele pe care le aşteptaţi vara aceasta”, precizează organizatorii Neversea şi Untold, într-un mesaj publicat în limba engleză, pe Facebook.

Cei care au cumpărat bilete au acces la ediţiile de anul viitor sau pot schimba tichetele cu vouchere. De asemenea, cei care au bilete la festival, dar nu pot participa la cel din 2021 vor fi anunţaţi curând care sunt opţiunile. E posibil să își poată recupera banii în perioada 1 octombrie 2021 – 31 decembrie 2021.

Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise toată vara

Neversea ar fi trebuit să aibă loc anul acesta între 2 şi 5 iulie, la Constanţa, Untold, între 30 iulie şi 2 august, la Cluj-Napoca, iar Summer Well, între 7-9 august, pe Domeniul Ştirbey, din Buftea. Şi ediţia de anul acesta a festivalului de muzică Electric Castle, care are loc la Castelul Banffy, în judeţul Cluj, a fost amânată pentru perioada 14-18 iulie anul viitor.

„Am muncit în acest spirit și în ultimele 11 luni, pregătind cea de-a 8-a ediție. Din păcate, cu o lună și jumătate înainte de momentul în care aceasta ar fi trebuit să debuteze, nu există niciun scenariu în care noi le-am putea asigura așa cum ne-am dori.

Urmând direcția stabilită de toate marile evenimente din lume și deciziile autorităților din majoritatea statelor europene, pe care anticipăm că și autoritățile române le vor implementa, în curând, anunțăm oficial că ediția a 8-a a Electric Castle se amână pentru perioada 14 – 18 iulie 2021.”, au transmis organizatorii Electric Castle, potrivit Mediafax.

Trebuie menționat că autoritățile române au interzis festivalurile de muzică și concertele cu peste 1.000 de persoane. Ministrul Culturii a anunțat că organizarea marilor evenimente – Untold, Nerversea, etc – este interzisă până pe 31 august.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: