Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu legea pensiilor din septembrie. Ministrul Muncii a făcut un anunț important. Toți vârstnicii trebuie să știe

Ce se întâmplă cu legea pensiilor din septembrie. Ministrul Muncii a făcut un anunț important. Toți vârstnicii trebuie să știe

Legea pensiilor se schimbă radical. Marius Budăi a dat vestea cea mare și spune că se va întâmpla chiar din septembrie. Toți vârstnicii trebuie să știe aceste lucruri. Iată despre ce este vorba.

Ce se întâmplă cu legea pensiilor din septembrie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că vom avea primele date despre o nouă lege a Pensiilor la începutul lunii septembrie. Marius Budăi a explicat faptul că în câteva săptămâni, guvernanții români vor avea noi discuții cu oficialii europeni de la Comisia Europeană pentru a renegocia reforma pensiilor din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Voi demara discuții. Sper că în 2-3 saptămâni să am și un material premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR. Noi avem cetățenii care lucrează și contribuie la PIB-ul țării respective, la PIB-ul UE, trebuie ca împreună cu Comisia să găsim o soluție echitabilă pentru acei români și să dărâmam acel prag antiromânesc și un prag al sărăciei pus în mod iresponsabil în PNRR și asumat de România, mai ales până în 2070.

Am demarat o procedură atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR-urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat Marius Budăi, la sfârșitul săptămânii trecute.

Vârsta de pensionare nu va crește în România

Marius Budăi a ținut să-i asigure pe toți că nu va crește vârsta de pensionare în România. „Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni. La acest moment convingera mea este că nu se impune o asemenea măsură și eu nu o voi susține.

La rectificarea bugetară, Ministerul Muncii a primit bani suplimentari. Nu avem probleme cu plata pensiilor. În acest moment salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele eonomice și sociale pe care le-am impelmentat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plata cu valoarea de 200 de lei. Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a mai spus Ministrul Muncii, în cadrul unui interviu de la Realitatea Plus.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: