Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu minivacanța de 1 iunie? Raluca Turcan a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu minivacanța de 1 iunie? Raluca Turcan a făcut anunțul

Raluca Turcan

Raluca Turcan a făcut un nou anunț despre minivacanța de 1 iunie! Guvernul a rămas să stabilească dacă ziua de luni va fi considerată zi liberă pentru a crea o punte între weekend și ziua de marți.

Ce se întâmplă cu minivacanța de 1 iunie

Liberul de 1 iunie se apropie cu pași repezi, însă spre dezamăgirea tuturor va pica într-o zi de marți, ceea ce înseamnă că luni va fi zi lucrătoare pentru mulți dintre români. Așadar, Guvernul a rămas să stabilească dacă ziua de luni va fi considerată zi liberă pentru a crea o punte între weekend și ziua de marți.

Românii așteaptă cu sufletul la gură decizia Guvernului pentru minivacanța de 1 iunie. Oficialii ar urma să stabilească dacă ziua de luni, 31 mai, va fi tot zi liberă, pe motiv că 1 iunie pică marți, astfel mulți dintre români ar fi nevoiți să meargă la muncă luni.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu explicația pentru cei care doresc să aibă patru zile libere consecutiv. Aceasta este de părere că persoanele care vor liber și pe 31 mai, cel mai corect ar fi pentru toată lumea să-și ia o zi de concediu pentru a lega cele patru zile.

”Discuţia este un pic mai delicată. Eu știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Nu am discutat lucrul acesta. Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a precizat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a precizat că pentru industria turimului probabil ar fi foarte bine ca oamenii să aibă mai multe zile libere pentru a pleca într-o minivacanță, însă cea mai bună variantă pentru ziua de 31 mai este ca acele persoane care doresc să aibă mai multe zile libere să-și ia o zi de concediu. Astfel că, românii nu se vor bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie, aceasta fiind decizia finală a Guvernului.

Calendarul zilelor libere în 2021

Calendarul zielor libere în 2021, începând cu luna iunie. Ce zile libere legale vor mai avea românii.

  • 1 iunie (marți)- Ziua Copilului
  • 20 iunie (duminică)- Rusalii
  • 21 iunie (luni)- a doua zi de Rusalii
  • 15 august (duminică)- Sărbătoarea Adormirii Macii Domnului
  • 30 noiembrie (marți)- Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (miercuri)- Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (sâmbătă)- prima zi de Crăciun
  • 26 decembrie (duminică)- a doua zi de Crăciun
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: