Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu organismul când te infectezi cu coronavirus! Specialiștii explică simptomele COVID-19

Ce se întâmplă cu organismul când te infectezi cu coronavirus! Specialiștii explică simptomele COVID-19

COVID 19

Specialiștii în cercetare de la Universitatea Columbia au format un studiu care arată că simptomele COVID-19 diferă de la o persoană la alta, deoarece depinde de organismul fiecăruia.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea Columbia și cei de la Imperial College mai arată 9 din 10 cazuri din Hubei au trecut neobservate, pentru că simptomele coronavirusului diferă de la o persoană la alta.

Simptomele coronavirusului sunt diferite

Conform cercetătorilor, tusea seacă nu există la unul din trei cazuri, febra este aproape mereu, dar nu din primele zile și nu este foarte ridicată. Temperatura febrei rămâne mereu sub 39 grade.

Totodată, unul din trei pacienți acuză stăre de oboseală, iar unul din cinci are respirație scurtă. De asemenea, durerile în gât, durerile musculare specifice gripei și durerile de cap apar doar la unul dintre șapte cei confirmați cu COVID-19, susțin cercetătorii.

Ziua a opta de infectare este decisivă

Potrivit specialiștilor, unii dintre pacienți poate dezvolta imediat sau temporar o formă mai gravă a bolii numită sindrom de detresă respiratorie acută.

Manifestările acestei boli sunt dispnea severă, cianoza sau hipoxemia, iar specialiștii susțin că punctul de cotitură al bolii se află în jurul zilei a opta.

Cercetătorii au format un plan al evoluției simptomelor în cazul persoanelor infectate cu COVID-19. Așadar, în prima zi persoanele infectate cu coronavirus prezintă febra, apoi intervin oboseala, durerile musculare și este posibil să intervină și tusea seacă. Este posibil ca un număr mic de pacienți să fi simțit stări de greață cu o zi-două înainte.

Planul evoluției simptomelor

În a cincea zi, pacienții vor avea dificultăți de respirație, mai ales persoanele înainte în vârstă, care sunt cele mai vulnerabile în fața coronavirusului.

În cea de-a șaptea zi, există posibilitatea ca pacienții să fie transportați la spital. Iar cei care au o formă gravă de vor dezvolta un sindrom de detresă respiratorie acută, ceea ce înseamnă împiedicarea plămânilor să realizeze schimbul de oxigen și dioxid de carbon, ceea ce înseamnă moartea sigură.

În cea de-a zecea zi, dacă boala se agravează, pacienții ajung la Terapie Intensivă, aceștia confruntandu-se cu dureri puternice în zona abdominală.

Specialiștii precizează de asemenea, că circa 2% din cei infectați îți pierd viața la circa 18 zile de la infectarea lor.

Etichete: