Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii, de fapt. Anunț pentru toți românii: ce declarații a făcut Ma

Ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii, de fapt. Anunț pentru toți românii: ce declarații a făcut Ma

Ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii, de fapt. Anunț pentru toți românii: ce declarații a făcut Ma

Iată ce declarații a făcut Marcel Ciolacu despre Pilonul II de pensii private, în contextul în care au apărut îngrijorări ale românilor legate de el. Preşedintele PSD a răspuns, când a fost întrebat, dacă trebuie sau nu desființat.

Ce se întâmplă cu Pilonul II de pensii. Anunț pentru toți românii: ce declarații a făcut Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, este de părere că Pilonul II de pensii private nu trebuie desființa, însă „trebuie dezvoltată toată legislaţia” pe acest sector. El și-a exprimat opinia în cadrul unei conferinţe de presă susţinute recent în Bistriţa, relatează Agerpres.

„Se pare că mai este (acest sistem – n.r.) în Venezuela, nu suntem chiar unicat. (…) Eu cred că pilonul II nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul, este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să îi dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai precizat că nu au existat astfel de discuții despre o reducere a contribuţiei la pensiile private obligatorii în interiorul partidului pe care îl conduce.

„Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată, nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva”, a spus Marcel Ciolacu.

Toate îngrijorările privind pensiile private au apărut după declarațiile făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi, conform cărora, de la lună la lună, banii viitorilor pensionari dispar.

„Din cauza eficienței slabe de la lună la lună ne dispar bani din Pilonul II şi din ceea ce am acumulat până acum”, spunea ministrul Muncii, conform Capital.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: