Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu românii din Afganistan. Ultimele informații despre starea lor, când vor ajunge în țară

Ce se întâmplă cu românii din Afganistan. Ultimele informații despre starea lor, când vor ajunge în țară

Misiunea de evacuarea a românilor din Afganistan este în desfăşurare, anunță chiar premierul Florin Cîţu, în cursul zilei de miercuri. Șeful Guvernului a declarat și că, din datele pe care le are, aeronava Forţelor Aeriene Române va prelua și alţi cetăţeni din Afganistan.

Premierul Florin Cițu a făcut publice ultimele informații despre românii din Afganistan.

Ce se întâmplă cu românii din Afganistan. Ultimele informații

„Situaţia este în desfăşurare, am vorbit cu domnul general Ciucă, care a fost la Biroul Politic Naţional, este în desfăşurare, în cel mai scurt timp vom avea informaţii când se întorc acasă cetăţenii români. (…) Am folosit din primul moment toate oportunităţile pe care le-am avut, am discutat şi cu NATO, a fost şi o aeronavă NATO care a luat cetățeni, am avut şi avem şi o aeronavă a noastră acolo, au fost folosite toate oportunităţile pe care le-am avut ca să-i aducem pe români acasă cât mai repede”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa BPN al PNL.

Premierul a mai declarat că, din datele pe care le are, aeronava Forţelor Aeriene Române urmează să preia şi alţi cetăţeni din Afganistan.

Ministerul Apărării a anunțat că o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți pentru a efectua o misiune de urgență cu scopul de evacuare a cetățenilor români din Afganistan.

La bord se află o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României, anunță un comunicat de presă al oficialilor din Apărare.

Cine sunt românii din Afganistan

Un total de 16 români din Afganistan au reușit să părăsească deja țara aflată sub violențe. Potrivit ultimelor date transmise de MAE, în acest moment în Kabul, capitala Afganistanului, mai sunt 27 de români.

O româncă aflată pe aeroportul din Kabul a declarat, pentru TVR, că 8 români au reuşit să plece cu zboruri britanice sau americane.

„Am reuşit să plec cu un zbor britanic. Din ce ştiu eu, marea majoritate au reuşit să plece azi dimineaţă şi sunt deja pe drum spre o destinaţie sigură. Nu am informaţii despre câţi români au mai rămas în Kabul, dar oricum nu mai sunt foarte mulţi şi vor pleca şi ei în decursul zilei de astăzi.

Atmosfera în Kabul era destul de liniştită şi toată lumea este în siguranţă acolo”, a spus Daniela Onofrei, româncă blocată împreună cu alți conaționali pe aeroportul din Kabul, capitala Afganistanului.

Luni seară, Pentagonul a anunțat că zborurile de evacuare din Kabul au fost reluate, după ce au fost suspendate pe timpul zilei respective.

La acel moment, premierul Florin Cițu a declarat că știa că sunt 35 de români în Afganistan. Șeful Executivului i-a propus atunci președintelui Klaus Iohannis trimiterea unui avion pentru recuperarea lor de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: