Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu școlile de luni. Anunț major pentru elevi și profesori

Ce se întâmplă cu școlile de luni. Anunț major pentru elevi și profesori

Școală online

Școlile stau încă sub semnul întrebării din cauza pandemiei. Multe dintre ele au intrat în Scenariul Roșu odată ce numărul cazurilor de covid a crescut. Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea predării în regim online, anunță inspectorul școlar  general al Capitalei, Ionel Pușcaș.

Se va prelungi predarea orelor în mediul online

Mulți dintre elevi nu vor putea merge încă la școală. Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea predării în regim online, pentru încă două săptămâni, anunță inspectorul școlar  general al Capitalei, Ionel Pușcaș, având în vedere faptul că rata de incidență a cazurilor de coronavirus nu a scăzut sub trei la mia de locuitori.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare …..cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a anunțat Ionel Pușcaș.

Consecințe grave pentru cadrele didactice

Pentru cadrele didactice situația este destul de dificilă. Profesorii care refuză să predea online vor suporta consecințele legii, a anunțat Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, informează capital.ro

Avertismentul se adresează acelor profesori care nu vor să predea pe internet și refuză să fie filmați sau înregistrați, invocând dreptul la viață privată. Potrivit Legii Educației, învăţământul preșcolar, școlar, preuniversitar și universitar se poate desfășura online pe perioada stării de urgență sau de asediu.

Legea a fost modificată în  acest sens la mijlocul lunii aprilie, când țara noastră era în stare de urgență. Până astăzi, 31 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 241.339 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  172.513 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.    Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor. Mai jos aveţi graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcţiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 2.448 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.968 de  persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.   În intervalul 30.10.2020 (10:00) – 31.10.2020 (10:00) au fost raportate 101 decese (63 bărbaţi şi 38 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş,  Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani,  4 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

Loading...