Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu școlile din România, în caz de incidență peste 6. Sorin Cîmpeanu varianta luată în calcul

Ce se întâmplă cu școlile din România, în caz de incidență peste 6. Sorin Cîmpeanu varianta luată în calcul

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre varianta luată în calcul de autorități pentru desfășurarea școlii într-o localitate cu incidență peste 6 a cazurilor de Covid.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care este varianta în cazul unei școli dintr-o localitate cu incidența de peste 6 a cazurilor de Covid-19.

Ce se întâmplă cu școlile din România, în caz de incidență peste 6

„Luăm în calcul următoarea variantă – preșcolarii, creșe și grădinițe, să poată participa la procesul educațional. Clasele I – VI, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinați, sunt elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate, trebuie să treacă în online.

Pentru clasele a VII-a până la a XII-a, respectiv a XIII-a, vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum și dăm beneficii elevilor vaccinați, în sensul în care să li se permită să vină la școală cu prezență fizică. La peste 6 (incidență, n.r.)”, este declarația făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă desfășurată vineri la Palatul Victoria.

Școlile se vor deschide primele și se vor închide ultimele, este mesajul central pe care l-a punctat Ministrul Educației. Acest lucru a fost subliniat recent și de premierul Florin Cîțu care a punctat că își dorește ca anul școlar “să înceapă cu prezență fizică și să se încheie la fel”.

„Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mia de infectări.

Peste pragul de șase la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă, pentru cei vaccinați.

Peste pragul de șase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârsta și de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate”, a transmis Minsitrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini