Redactia.ro
Home » Homepage » Ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Ciucă a dat noi ordine

Ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Ciucă a dat noi ordine

Ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Ciucă a dat noi ordine

Iată ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Premierul Nicolae Ciucă a dat noi ordine.

Ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Ciucă a dat noi ordine

După valul de cutremure din România și haosul de amploare din Turcia și Siria, provocat tot de seisme, autoritățile de la noi se pun și ele în mișcare. Nicolae Ciucă a cerut pregătirea spitalelor ROL2 pentru situaţii de urgenţă şi verificarea documentelor clădirilor pentru a vedea dacă se respectă normele de siguranţă. O celulă de criză la nivelul Executivului a fost formată pentru a lua măsuri în domeniul construcţiilor şi intervenţiilor în caz de urgenţă, a relatat Antena 3 CNN.

Iată ce declarații a făcut premierul României, potrivit sursei menționate mai sus.

„Important este ca partea practică, prin care punem în aplicare acest plan, să se întâmple. De aceea am considerat necesar şi consider în continuare că este nevoie ca toate instituţiile statului, pornind de la fiecare minister în parte, la celelalte instituţii care au responsabilităţi, să intensifice întreaga activitate şi, ca să nu se desfăşoare oricum, ea va fi coordonată de la nivelul premierului şi în felul acesta se va constitui, cel mai târziu mâine, acest grup de lucru interinstituţional din care vor face parte Ministerul Dezvoltării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Culturii, Ministerul Cercetării (…) Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Comunelor, pentru că este nevoie să introducem, atât din punct de vedere al responsabilităţii, cât şi din punct de vedere al parteneriatului cu autorităţile locale şi, nu în ultimul rând, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Universitatea Tehnică de Construcţii”.

În ceea ce privește școlile, un raport al Băncii Mondiale a arătat că peste 100.000 de elevi din București învață în școli construite înainte de 1977, care nu au fost consolidate până acum, a relatat evz.ro.

„Ceea ce e important de subliniat, sensibil în momentul de faţă, este domeniul infrastructurii şcolilor. (…) La întâlnirea de astăzi am discutat şi avem deja în derulare proiecte, la nivelul Ministerului Dezvoltării, prin CNI, în ce priveşte reabilitarea unor clădiri din instituţiile de învăţământ. Avem, de asemenea, 70 de şcoli, dacă am reţinut bine, care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială. Avem, de asemenea, 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic. Am decis ca la nivelul grupului să se analizeze imediat modalitatea prin care aceste şcoli cu risc seismic I să intre în reabilitare imediat. (…) Am cerut, totodată, ca Ministerul Dezvoltării să identifice modalitatea prin care acestor proceduri să le fie diminuat termenul de răspuns. Ştim foarte bine cât de mult trebuie să petreacă un document până să primească un aviz”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

E important de văzut și dacă firmele care au derulat lucrări de construcţie în zonele afectate de cutremur din Turcia au efectuat astfel de lucrări şi în România.

„În funcţie de rezultat, să identificăm măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituţii în parte”, a mai afirmat Ciucă.

Ce se întâmplă cu școlile după valul de cutremure. Ciucă a dat noi ordine
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: