Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă dacă pui apă fierbinte pe un parbriz îngeţat? Nu încercaţi asta niciodată

Ce se întâmplă dacă pui apă fierbinte pe un parbriz îngeţat? Nu încercaţi asta niciodată

Leguma care ajută la dezaburirea parbrizului. O găsești pe toate tarabele din piață

Una dintre cele mai comune probleme care au loc iarna este înghețarea parbrizului. Este un coșmar pentru toți șoferii, iar unii dintre ei cred că cea mai simplă soluție în acest caz este să fiarbă o oală de apă și să o toarne peste parbriz. Este sau nu o soluție bună? Răspunsul îl aflați în articol!

Ce se întâmplă dacă torni apă fiartă pe parbriz

Nu trebuie să torni niciodată apă fiartă peste parbrizul înghețat, pentru că vei provoca un șoc termic, iar parbrizul se va crăpa sau chiar se va sparge. Poți, în schimb, să cumperi un spray special care există la orice benzinărie și care poate rezolva rapid și sigur problema. Acesta costă undeva până în 30 de lei.

Poți, de asemenea, să faci o soluție proprie pentru această problemă, a înghețării parbrizului. Folosește trei părți de oțet la o parte de apă și va dispărea tot stratul de gheață. Ce mai poți face, pentru că prevenția este întotdeauna cea mai bună, este să cumperi o folie specială de aluminiu, care să protejeze parbrizul în timpul iernii.

Un alt sfat preventiv, pentru a nu avea parte de geamuri înghețate este să le speli mai des, pentru că murdăria atrage umezeala, iar apa îngheață.

“Au fost probleme mari cu lichidul de parbriz din cauza gerului. Unui client i-am dezghețat instalația cu uscătorul de par”, spune Maria Crețu, reprezentanta unui service auto.

Ce să facem înainte de a ne urca la volan

Foarte important este să verificăm și ștergătoarele înainte de a porni la drum, pentru că acestea pot avea gheață pe ele și ne putem zgâria parbrizul.

În schimb, pe faruri nu se va prinde gheața dacă acestea au un strat de polish, pentru că el conține substanțe hidrofobe.

Mecanicii ne sfătuim să verificăm și lichidul de frână, pentru că și acesta poate îngheța.

“Încercăm să prevenim înghețarea chederelor cu un spray special, are un amestec uleios care nu îngheață. Există o soluție specială și pentru încuietori, iar dacă s-a întâmplat, nu spargeți gheață pentru că s-ar putea să spargheti și lunetă sau parbrizul și nu trageți de uși pentru că puteți strică încuietorile și atunci pagubă e mai mare”, a mai spus aceasta.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: