Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă dacă mănânci fast-food o dată pe săptămână, potrivit unor experți în nutriție.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă dacă mănânci fast-food doar o dată pe săptămână
Consumul excesiv de fast-food poate duce la obezitate, hipertensiune arterială, diabet de tip II şi boli de inimă, însă ce se întâmplă dacă mănânci fast-food o dată de săptămână, de pildă? Riscurile de a dezvolta unele afecțiuni încă există, chiar dacă sunt mai mici.
Specialiştii vorbesc despre aceste consecințe.
„Mâncarea de tip fast-food este adesea săracă în fibre alimentare, care joacă un rol vital în menținerea unei digestii sănătoase. Fibrele adaugă volum la scaun, ajută la mișcări intestinale regulate și sprijină creșterea bacteriilor intestinale benefice. Lipsa fibrelor din mâncarea de tip fast-food poate duce la constipație și neregularitate”, potrivit Trista Best, dietetician autorizat și consultant la Balance One Supplements.
Totodată, pot apărea gaze sau balonare după aceea. Și nu numai.
„Fast food-ul este de obicei bogat în grăsimi nesănătoase, carbohidrați rafinați și aditivi artificiali, care pot perturba echilibrul bacteriilor intestinale. Acest dezechilibru, cunoscut sub numele de disbioză, poate duce la probleme digestive precum gaze, balonare și disconfort”, potrivit Trista Best.
„În timp, vârfurile repetate de zahăr din sânge pot contribui la rezistența la insulină, care este un precursor al diabetului de tip II. Consumul constant de niveluri ridicate de sodiu poate solicita sistemul cardiovascular și poate crește riscul de hipertensiune, boli de inimă și accident vascular cerebral”, avertizează Meaghan Greenwood, dietetician și antrenor de sănătate care lucrează cu Hourglass Waist.