Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine zilnic. La ce riscuri te supui

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine zilnic. La ce riscuri te supui

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi? Este, cu siguranță, întrebarea pe care și-o pune multă lume, mai ales cei care iubesc pâinea albă, caldă, abia scoasă din cuptor. Pentru că fie că vrei, fie că nu, pofta e mare și poți mânca, fără să bagi de seamă, multă pâine. Iată la ce riscuri te supui, chiar fără să știi.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine zilnic

Pâinea este un aliment la care românii pot renunța cu greu. De cele mai multe ori, este cu adevărat nelipsită de la mesele românilor. Fie că mâncăm acasă sau la restaurant, pâine este necesară la unele feluri de mâncare. Femeile, în general, o evită cât de mult pot, pentru că poate duce la acumularea de kilograme nedorite, pe care multe nu și le doresc. Pâine conține un număr mare de carbohidrați și tocmai din acest motiv, dă o senzație mare de sațietate. Acest aliment conține proteine, calciu, magneziu, vitamine și zinc, fier, fibre, dar și vitamina B, atât de importantă pentru corpul nostru. Specialiștii se împart în două tabere, pentru că unele studii prezintă beneficiile, iar altele sugerează un risc ridicat.

Tocmai din acest motiv, cei care vor să aibă o sănătate bună, greutate bună, aleg să consume doar porțiile recomandate de pâine din făină integrală și fibre dietetice și fă-ți analizele regulat. Bineînțeles că, au mai fost și cazuri, de-a lungul timpului, când pâine a dus la creșterea nivelului de zahăr din sânge. În cazul în care mănânci multă pâine din făină integrală, te poți îngrășa din cauza faptului că aduci organismului un aport mai mare de calorii decât poate consuma.

Cum te poate ajuta pâinea

Potrivit publicației EatingWell, o singură felie de pâine integrală poate conține 2 grame de fibre alimentare, iar acest lucru reprezintă 7% din valoarea zilnică recomandată. Adică, dacă mănânci un sandviș cu două felii de pâine integral, acesta ar putea crește semnificativ aportul de fibre la o singură masă. Specialiștii spun că 40% din aportul zilnic necesar de fibre provine din cereale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: