Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt, când stai două ore în trafic? Avertizarea specialiștilor

Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt, când stai două ore în trafic? Avertizarea specialiștilor

Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt, când stai două ore în trafic? Avertizarea specialiștilor

Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt, când stai două ore în trafic? Iată avertizarea specialiștilor!

Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt, când stai două ore în trafic

Atunci când stai două ore în trafic la volan, corpul tău poate fi afectat în mai multe moduri. Iată câteva dintre acestea!

Stresul

Traficul poate fi foarte stresant, mai ales dacă trebuie să fii undeva la o anumită oră. Stresul poate duce la tensiune arterială crescută, puls rapid și alte efecte negative asupra sănătății.

Durerea de spate

Stai într-o poziție statică pentru o perioadă lungă de timp poate provoca dureri de spate și de gât. Acest lucru este valabil mai ales dacă scaunul mașinii tale nu este confortabil sau dacă trebuie să stai într-o poziție incomodă.

Oboseala

Chiar dacă nu faci efort fizic în timpul condusului, șofatul poate fi obositor, mai ales în condiții de trafic aglomerat și stresant. Acest lucru poate duce la oboseală, ceea ce poate fi periculos atunci când conduceți.

Poluarea

Stai în trafic înseamnă, de asemenea, că inhalezi emisiile mașinilor din jurul tău. Aceste emisii pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta, mai ales dacă stai într-un mediu urban cu trafic intens.

Timp de mai multe decenii, oamenii de știință au crezut că creierul ar putea fi protejat de efectele nocive ale poluării aerului”, a declarat Chris Carlsten, profesor și șef al catedrei de medicină respiratorie și președinte al catedrei de cercetare canadiană în domeniul bolilor pulmonare profesionale și de mediu de la UBC.

Tensiunea musculară

Stai într-o poziție statică pentru o perioadă lungă de timp poate provoca tensiune musculară. Aceasta poate duce la dureri de cap, durere în zona gâtului și a umerilor și alte simptome neplăcute.

Toate acestea pot avea un impact negativ asupra sănătății tale. Este important să iei măsuri pentru a minimiza efectele negative ale stării în trafic, cum ar fi alegerea unei rute alternative, utilizarea transportului în comun sau a carpool-ului și efectuarea exercițiilor de întindere înainte și după conducerea mașinii.

Avertizarea specialiștilor

Specialiștii din domeniul sănătății sunt de acord că starea de a fi blocat în trafic la volan timp de două ore poate avea un impact negativ asupra sănătății fizice și psihologice a șoferului.

În ceea ce privește sănătatea fizică, statul într-o poziție statică timp de două ore poate provoca tensiune musculară, durere de spate, durere în zona gâtului și a umerilor și alte simptome asociate cu poziția sedentară. De asemenea, inhalarea emisiilor de gaze de la alte mașini din trafic poate fi dăunătoare pentru sănătatea plămânilor și inimii, iar stresul asociat cu traficul poate duce la tensiune arterială crescută, bătăi rapide ale inimii și alte efecte negative asupra sănătății.

În ceea ce privește sănătatea psihologică, starea de a fi blocat în trafic poate fi foarte stresantă și poate duce la anxietate și frustrare, mai ales dacă șoferul este presat să ajungă la destinație la o anumită oră. De asemenea, starea de a fi blocat în trafic poate provoca oboseală și lipsa de concentrare, ceea ce poate crește riscul de accidente rutiere.

Pentru a reduce efectele negative ale stării de a fi blocat în trafic la volan, specialiștii recomandă să luați o pauză la fiecare câteva ore, să faceți exerciții de întindere a corpului și a mușchilor, să utilizați tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația, și să evitați conducerea în traficul intens, dacă este posibil. De asemenea, este important să păstrați o hidratare adecvată și să evitați consumul de alimente bogate în grăsimi sau zahăr, care pot provoca oboseală și letargie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: